Jonathan siktar på en karriär inom handel

Våren 2012 dimitterades Jonathan från Point College svenskspråkiga utbildningsprogram.

Det bästa med att studera i Point College var att studierna var intressanta och inte alltför teoretiska. Man fick lära sig genom att göra saker i praktiken och delta i olika projekt. För mig som inte tycker speciellt mycket om att läsa var Point ett bra val, anser Jonathan, som kanske ändå i framtiden vill fortsätta studera i yrkeshögskola. Nu har jag redan ett yrke och bra möjligheter att få jobb inom handelsbranschen eftersom jag har en mångsidig utbildning i företagsekonomi och erfarenhet från kundbetjäning och kontorsarbete, tack vare inlärning i arbete.

Under studietiden hade jag också möjlighet att delta i Taitaja-tävlingarna och det var en bra erfarenhet som jag gärna rekommenderar åt andra studerande. Där märkte jag att jag lärt mig att uppträda och presentera saker och att det går att jobba under stress och ändå åstadkomma bra resultat. Mitt team deltog i företagsamhetstävlingen och vi lyckades riktigt bra.

Jonathan, som siktar på en karriär inom handeln, uppskattar också de breda kunskaperna i IT som han fick under utbildningen i Point College. I de flesta yrken och utbildningar behövs färdigheter i IT och jag kommer att ha nytta av dem ifall jag i framtiden fortsätter studera. Nu vill jag ändå jobba i S-gruppen, säger Jonathan, för jag tycker det är en bra arbetsgivare.

Jag rekommenderar Point College åt alla, för det är en mångsidig och praktisk utbildning som man klarar sig långt med i arbetslivet eller om man vill fortsätta studera t.ex. ekonomi. Och det lönar sig att delta i projekt och andra evenemang som skolan erbjuder sina studerande. Det är de som ger lite extra krydda åt studielivet.