Janette Ullakko

 • Opiskelee 3. vuotta merkonomiksi Point Collegessa
 • Suorittaa kaksoistutkintoa
 • Point Collegessa hyvää:
  • Mahdollisuus kaksoistutkintoon
  • Kolmikielisyys ja kansainvälisyys
  • Yhteisöllisyys
  • Hyvä ilmapiiri
  • Opettajat ja opetus
  • Oikeasta työstä saatava oppi ja kokemus

Janette Ullakko on monessa mukana. Hän opiskelee Point Collegessa kolmatta vuotta merkonomiksi, ja suorittaa merkonomin tutkinnon rinnalla myös ylioppilastutkintoa Linnankosken lukiossa. Janette on ollut aktiivisesti mukana Point Collegen opiskelijakunnan hallituksessa toimien kolmannen opiskeluvuoden sen puheenjohtajana. Lisäksi hän on tehnyt koko opiskeluaikansa opintojen ohessa töitä. Työkokemusta onkin kertynyt jo hyvin monipuolisista tehtävistä.
– Olen tehnyt Näsin S-marketissa ihan kaikkea. Olen ollut myymälässä, kassalla, välillä auttamassa Coffee Housen puolella tai tarjoilemassa ryhmään kuuluvassa ravintolassa. Lisäksi olen tehnyt esim. häätilaisuuksissa tarjoilijakeikkoja Willitomaatti Cateringille, Janette kuvaa opiskeluaikansa työhistoriaa.

Työssäoppimisjaksonsa Janette suoritti Taidetehtaan Tanssikoulussa haasteellisissa, mutta antoisissa tehtävissä.
– Työskentelin yritysmyyntiprojektin parissa, jossa sain suunnitella kaiken alusta loppuun. Etsin kontaktoitavat yritykset, laadin kirjeen, jonka lähetin yrityksiin, soitin perään ja sovin tapaamiset. Sain projektissa hyvin myydyksi ja koin todellista osaamisen ja onnistumisen iloa. Tässä business to business -projektissa pääsin soveltamaan monipuolisesti Point Collegen teoriaopetuksessa saamaani oppia käytäntöön, Janette kertoo tyytyväisenä.
– Kevääseen mahtuu vielä työssäoppimisjaksolle Espanjassa. Työskentelen Zariko Properties -nimisessä kiinteistönvälistysyrityksessä, joka myy ja vuokraa asuntoja Espanjassa pääasiassa suomalaisille, mutta myös muille. Työ on asiakaspalvelua ja myyntityötä, Janette kertoo.

Point Collegelle Janette antaa kiitosta kolmikielisyydestä, kansainvälisyydestä, yhteisöllisyydestä, hyvästä ilmapiiristä ja opetuksesta.
– Pointissa rohkaistuu puhumaan myös ruotsia ja englantia. Meillä ei jaotella kuka kuuluu mihinkin kieliryhmään, vaan projekteja tehdään kolmella kielellä yhdessä. Olen myös saanut ruotsinkielisen linjan opiskelijoista ystäviä, joiden kanssa vietän myös vapaa-aikaa. Yhteishenki on hyvä, Janette kehuu.
– Meillä on ihana rehtori, joka on innostunut kaikesta ja pitää hyvän fiiliksen yllä. Visuaalisen myyntityön opetus on todella laadukasta. Opettaja saa meidät tekemään ja saa meidät myös löytämään parhaat puolemme. Markkinointisuunnittelun opetuksesta sekä Point Collegen kolmikielisyydestä on minulle paljon hyötyä myös jatkosuunnitelmiani silmällä pitäen, summaa kaupalliselle alalle jatkava Janette opetusta. – Point on huippukoulu! Opiskelu täällä on antanut minulle niin paljon enkä ole katunut, että aikanaan valitsin juuri Pointin! Voin suositella opiskelua täällä avoimille ja positiivisille ihmisille, jotka tykkäävät tehdä käytännön asioita oppiakseen ja päästäkseen elämässä eteenpäin, Janette summaa lopuksi.