Rakennustyöt alkavat keväällä! Point College ja YIT allekirjoittivat sopimuksen uuden oppilaitosrakennuksen toteuttamisesta Länsirannalle

Porvoo International College ja YIT allekirjoittivat tiistaina 18.10.2016 sopimuksen uuden oppilaitosrakennuksen suunnittelusta ja toteuttamisesta campusalueelle Porvoon Länsirannalle. Rakennustyöt alkavat keväällä 2017, ja kohde valmistuu joulukuussa 2018. Tavoitteena on moderni, turvallinen ja innostava oppimisympäristö, ja suunnittelussa huomioidaan muunneltavuus, monikäyttöisyys.

– Uuden oppilaitoksen ja tulevan asuntorakentamisen myötä Länsirannasta muotoutuu monipuolinen alue, joka sisältää asumista, koulutusta, kulttuuripalveluita sekä kaupallisia palveluita kävelyetäisyydellä keskustasta, kertoo YIT:n Juha Kostiainen, kestävän kaupunkikehityksen johtaja.

– Tällä uudella tilaratkaisulla lisäämme varmasti runsaasti opiskelijoidemme ja henkilöstömme hyvinvointia ja työniloa. Asiakaslähtöisyys saa näin ansaitsemansa arvon. Odotamme myös yhdessä kovasti yritysten mukaan tuloa tilan hyödyntäjinä jollain innostavalla konseptilla. Haemme tiloihin aitoa muuntojoustavuutta, jolla pystytään toteuttamaan pedagogisesti taitavia ja eriyttäviä toteutuksia modernein menetelmin oppimisen ilon aikaansaamiseksi. On myös jopa kansantaloudellisesti hyödyllistä tulla ammattikorkeakoulujen naapuriin ja toisaalta rakentaa mm. ”speedwaytä” eli väyläopintoja koulutusjärjestelmän sisään, hehkuttaa Point Collegen toimitusjohtaja/rehtori Sari Gustafsson.

– On hienoa päästä moderniin, muunneltavaan työympäristöön, jossa on helpompi toteuttaa monipuolista opetusta. Uskon, että uusi viihtyisä rakennus motivoi ennen kaikkea opiskelijoita, iloitsee sosiaali- ja terveysalan opettaja/opinto-ohjaaja Katja Kangasmäki.

– Uusi ja moderni ympäristö motivoi varmasti opiskelemaan enemmän. Odotan mielenkiinnolla millainen uudesta rakennuksesta tulee. Toivottavasti siellä on enemmän mahdollisuuksia virikkeelliseen toimintaan välitunneilla kuin nykyisissä tiloissa, toteaa Point Collegen nuorisoasteen ensimmäisen vuoden liiketalouden opiskelija Carl-Johan Kjällman, joka ehtiikin jo valmistua Point Collegen uudesta rakennuksesta.

P1150900P  P1150905P

Lue mitä lehdet kirjoittivat:

Uusimaa 19.10.2016: YIT tekee Länsirannalle koulun ja asuntoja

Östnyland 19.10.2016: Ny skolbyggnad blir granne med nya bostadshus