Point Collegen uudet tilat nousevat Porvoon Länsirannalle

Point Collegessa iloitaan uudisrakennushankkeen etenemisestä. Porvoon kaupunginhallituksen 22.8.2016 ja Porvoon kaupunginvaltuuston 31.8.2016 hyväksymä yksimielinen päätös liittyen Point Collegen uuden rakennuksen rahoittamiseen mahdollistaa uudisrakennushankkeen eteenpäin viemisen. Point Collegen uudisrakennus nousee Porvoon Länsirannalle ammattikorkeakoulujen viereen.

P1150582P  P1150583P  P1150600P

– Eilinen valtuuston yksimielinen päätös osoittaa, että olemme ohittaneet kriittisen pisteen. Nyt prosessissa alkaa käytännön toteutus. Huolehdimme siitä, että jatkossa pidetään riittävän tehokasta vauhtia viivästysten välttämiseksi, kun lähdetään yksityiskohtaiseen suunnitteluun. On tärkeää, että koko Point Collegen henkilöstö on mukana suunnittelussa ja voi vaikuttaa parhaan mahdollisen lopputuloksen saamiseen. Point College on myös erittäin tyytyväinen Porvoon kaupungin viranhaltijajohtoon. Asian tärkeys Porvoolle ja Itä-Uudellemaalle pitkälle tulevaisuuteen on ymmärretty. Toisen asteen merkitys ja arvostus kasvaa, ja nyt tehty ratkaisu luo myös entistä paremmat mahdollisuudet saada ammatillisesti osaavaa henkilöstöä myös tulevaisuudessa alueelle. Päätös on merkittävä viesti opetus- ja kulttuuriministeriöön siitä, että huolehdimme fyysisestä opetustilojen miljööstä. Tämä on yksi tärkeä asia järjestämislupien osalta, kun nyt keskeisestä tekijästä saada toimivat ja ajanmukaiset opetustilat on huolehdittu, tiivistää tuoreen päätöksen merkitystä Point Collegen hallituksen puheenjohtaja Markku Välimäki.

– Valoa näkyvissä putken päässä ja lisää toivoa tulevaan tarvitaankin. Se, että reformin keskellä osoitetaan näin selkeää vastuunottoa on ammatilliselle koulutukselle riemuvoitto. Alueen kilpailukyky ja elinvoima saa tästä nostetta, ja opiskelijat ja henkilöstö ansaitsemansa työskentelytilat, iloitsee rehtori/toimitusjohtaja Sari Gustafsson. Rehtori odottaa myös innolla yrittäjien ja muiden toimijoiden kanssa yhteisproggigsia uudessa toimintaympäristössä.

– Hienoa päästä moderniin, muunneltavaan työympäristöön, jossa on helpompi toteuttaa monipuolista opetusta. Uskon, että uusi viihtyisä rakennus motivoi ennen kaikkea opiskelijoita, iloitsee sosiaali- ja terveysalan opettaja/opinto-ohjaaja Katja Kangasmäki.

– Uusi ja moderni ympäristö motivoi varmasti opiskelemaan enemmän. Odotan mielenkiinnolla millainen uudesta rakennuksesta tulee. Toivottavasti siellä on enemmän mahdollisuuksia virikkeelliseen toimintaan välitunneilla kuin nykyisissä tiloissa, toteaa uutiseen Point Collegen nuorisoasteen ensimmäisen vuoden liiketalouden opiskelija Carl-Johan Kjällman. Parhaassa tapauksessa Carl-Johan ehtiikin valmistua uusista tiloista.

Lue mediatiedote täältä.