Point Collegen digihaaste ottaa kantaa ja haastaa tulevat päättäjät

Point College lanseerasi aiemmin haasteen siitä, kuinka Porvoosta saadaan entistäkin parempi paikka asua, elää ja tehdä töitä. Nyt valmiilla videokoosteella kuullaan lasten, ikäihmisten, työelämän, yrittäjien ja kulttuuriväen sekä kaupungin johdon näkemyksiä. Videolla kuullaan paljon hyviä ajatuksia evääksi myös nyt tuleville päättäjille.

Digihaastevideo: https://vimeo.com/204518785

Laajan yleisön ääni kuuluville osallistamalla

Point Collegen koostamalla videolla Porvoosta entistäkin parempana asuin-, elin- ja työn tekemisen paikkana saa äänensä kuuluviin niin lapset kuin ikäihmiset. Ala-asteen oppilaat ovat liikuttavia hienoine ideoineen puiden ja eläinten puolesta ja kiusaamista vastaan. Videokoosteessa pääsevät ääneen niin taiteilijat kuin yrittäjätkin. Lopuksi saadaan myös kaupungin johdon näkemys videolla kuultaviin ehdotuksiin. Tämä videokooste on yksi työväline välittömään demokratiaan.

Videolla lausuttua:

Lapset:
”Porvoosta saataisiin parempi paikka asua, jos puita ei kaadettaisi niin paljon. Ajatelkaa kaikkia niitä lintuja, jotka asuvat niissä puissa.”
”Ei kiusaamista koulussa.”
”Hyväksy muut.”

Työ-ja kulttuurielämä:
”Tärkeää on toisen kuunteleminen.”
”Porvoo on hyvä paikka yrittää ja asua. On tärkeää, että ammatillinen koulutus säilyy Porvoossa, että löytyy koulutettua työvoimaa.”
”Det skulle vara viktigt att utveckla Borgå som konstnärsstad.”

Kaupungin johto:
”Hyviä ehdotuksia.”
”Päätöksenteko on aina ristiriitaisten tavoitteiden yhteensovittamista.”
”Dialogi on yhä nopeampaa, ja on saatava laajemmat joukot keskusteluun mukaan. Keskustelukanavat on tehtävä tarpeeksi helpoiksi ja lähestyttäviksi.”
”Päättäminen vaatii kykyä katsoa kauas.”
”Tummen upp för våra ungdomar.”
”Meidän on kyettävä maalaamaan toiveikas tulevaisuus.”