Point College haki oppia ja innostusta Italiassa

wp_20161027_17_01_48_pro

Point College teki lokakuun lopussa opintomatkan Italiaan, Pescaraan. Ryhmä tutustui matkan aikana Italian koulutusjärjestelmään yleensä sekä lähemmin ammatilliseen koulutukseen. Matkaan toi dramatiikkaa saapumispäivän 26.10.2016 iltana Keski-Italiassa tapahtunut maanjäristys, jonka jälkijäristys tuntui Pescarassa asti. Oppilaitokset pidettiin torstaina maanjäristyksen vuoksi suljettuna, ja suunnitellun vierailukohteen Istituto Aterno-Manthonèn edustajat tapasivat ryhmän hotellilla. Perjantaina päästiin jo vierailuille, jolloin kohteena oli alueellinen koulutusministeriö sekä ammatillinen oppilaitos IPSIAS Di Marzio-Michetti.

Suomen ja Italian järjestelmistä löytyi sekä eroja että yhtäläisyyksiä, ja sekä Suomella että Italialla on toisilleen annettavana hyviä käytänteitä. Vierailu erilaisessa kulttuurissa avaa aina silmiä ja matkaan tarttuu myös uusia ideoita. Italialaisiin teki vaikutuksen Suomen heitä huomattavasti vapaampi päätöksenteko. Suhteet italialaisiin yhteistyökumppaneihin syvenivät, ja Point College toivotti italialaiset ystävät vastavierailulle Suomeen.

Point Collegen ryhmä seurasi ilolla IPSIAS Di Marzio-Michettin opiskelijoiden musiikki- ja tanssiesityksiä sekä työskentelyä oppitunneilla. Nuorissa on tulevaisuus – niin Suomessa kuin Italiassa.

wp_20161027_10_15_27_pro    p1160158p  p1160192p