Opiskelijoita coachaavalla majakalla oli avoimet ovet 24.11.2016

kuva  wp_20161125_09_13_55_pro  p1160346p

Opiskelijoiden yhteisöllinen oppimistila ja arjessa auttava tukikohta – Majakka

Point College panostaa entistä enemmän opiskelijoiden viihtyvyyteen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Oppilaitoksessa on syksyllä 2016 aloittanut opinto-coach, joka elää mukana opiskelijoiden arjessa kannustaen, auttaen ja ohjaten. Opinto-coach on osa oppilaitoksen moniammatillisia ryhmiä ja tekee yhteistyötä oppilaitoksen verkostojen kanssa.

Yhteisöllisenä oppimistilana toimii Majakka, luokka 40 Point Collegen 3. kerroksessa. Majakkaan voi tulla aina kun ovi on auki tai sopia ajan opinto-coachin kanssa. Majakalla voi opiskella itsenäisesti tai coachin kanssa. Sinne voi tulla myös tauoilla sekä oppitunteja ennen tai niiden jälkeen. Opettajan ja opinto-coachin kanssa sovittuaan opiskelija voi tulla Majakkaan opiskelemaan itsenäisesti tai pienessä ryhmässä myös oppituntien aikana. Majakan varustukseen kuuluvat opiskelijatietokoneet, jääkaappi, kahvin- ja teenkeittimet sekä erilaisia mukavia opiskelupisteitä.

Uuteen toimintaan on saatu rahoitus AMERKEsta – ammatillisen erityisopetuksen kehittämishankkeesta, jonka yksi keskeisistä tavoitteista on positiivisen ohjauksen ja pedagogiikan juurruttaminen oppilaitoksien ohjaustoimintaan.

Majakalla oli avoimet ovet torstaina 24.11.2016

Point Collegen yhteisöllinen oppimistila Majakka avattiin pikkujouluisissa tunnelmissa 24.11.2016. Osa opiskelijoista keskittyi joustoviikon opintotehtäviinsä, toisten ottaessa yhtä aikaa vastaan paikalle saapuneita vieraita. Järjestelyissä oli mukana nk. Majakanvartijat-ryhmä, opiskelijoita, jotka ovat olleet tilaa suunnittelemassa ja mm. maalaamassa. Glögi ja tuorejuustolla koristellut piparit tekivät kauppansa juhlaväen keskuudessa. Pääskytien koululta saapunut ryhmä tutustui oppilaitoksen muihinkin tiloihin ja samalla QBA-ryhmien opiskelutunnelmaan.  Iloisia tervehdyksiä eri kielillä raikui, kun nuoret eri puolilta maailmaa tapasivat toisensa yllättäen Point Collegessa. Yhteystietoja vaihdettiin ja luvattiin pitää yhteyttä jatkossakin. Päivän aikana tieto Majakan toiminnasta levisi mukavasti opiston aikuisten, opiskelijoiden ja yhteistyökumppaneiden välityksellä. Nyt yhä useampi tietää, että Majakkaan voi tulla viettämään taukoja, opiskelemaan itsenäisesti tai coachin kanssa. Majakka on auki aina kun ovi on auki, ainakin maanantaista torstaihin klo 8.00–15.00. Coachin kanssa voi sopia myös oman ”rauhoitetun” ajan keskusteluille tai opinnoille.