Uusia tapoja oppia ja opettaa – työelämälähtöisesti

Point Collegen kautta eteenpäin – ja ulkomaille

Ravintola-alan kokemus + merkonomiopinnot = osaava ammattilainen

Työssäoppimisjakso ulkomailla avartaa maailmankuvaa

Tarun lähihoitajapolku: työssäoppimista päiväkodissa Kiinassa, omassa vanhassa eskarissa, väyläopintoja ammattikorkeakoulussa…

Mimosa Keränen valmistautui Taitaja2017-finaaliin toiseksi parhaan paikalta kunniakirja kainalossaan

Markus Varkki työskentelee Tukholmassa Senior Account Managerina

Armenia, Bulgaria, Suomi – Moris Bakalovin polku johti yrittäjäksi Suomeen ja merkonomiopintoihin Point Collegeen

Inari Hell löysi oman paikkansa lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen parista

Janette antaa Point Collegelle kiitosta kolmikielisyydestä, kansainvälisyydestä, yhteisöllisyydestä, hyvästä ilmapiiristä ja opetuksesta

Point Collegen kautta kansainvälisyyteen – Aleksi Yrtti jatkoi Worcesterin yliopistoon Iso-Britanniaan

Merkonomi, yrittäjän ammattitutkinto... Sirpa Mällinen opiskelee jo toista tutkintoaan Point Collegen aikuiskoulutuksessa

Porvoon vuoden nuori yrittäjä ponnistaa perheyrityksestä – ja Point Collegesta

Lähihoitajaksi opiskelu on monipuolista - Anni kävi Kiinassa työssäoppimassa

Pirjo Pajusalo tekee mattoja maailmalle mittatilaustyönä ja syventää liiketoimintaosaamistaan oppisopimuksella Point Collegessa

Ravintola-alalta hoitajaksi

Huippu-urheilun ja opiskelun voi yhdistää – Oliver Lindell golfaa huipulla ja opiskelee Point Collegessa

Tinja - tanssien töihin perheyritykseen

Anna valmistui lähihoitajaksi

Ronista tuli tiimiesimies

Uusia tapoja oppia ja opettaa – työelämälähtöisesti

Point College on jo jonkin aikaa toteuttanut sosiaali- ja terveysalan puolella mallia, jossa koulutus viedään työpaikalle. Näin koko työyhteisö, osa siitä tai jokin yksikkö voi yhdessä opiskella oman työyhteisönsä lähtökohdista joko hankkimalla täydennyskoulutusta tai suorittamalla kokonaisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Mallin toteutuksesta on saatu hyviä kokemuksia jo Porvoosta, Sipoosta ja Askolasta, ja nyt malli on rantautettu myös Loviisaan. Sote-uudistus osaltaan vaikuttaa taustalla siihen, että kunnat haluavat pitää työntekijöidensä osaamisen ajan tasalla. Yhteisöllisen oppimisen suuri etu on yhteisten asioiden pohtiminen yhdessä ja ratkaisujen löytäminen yhteisiin todelliseen työyhteisöä askarruttaviin kysymyksiin. Tämä on mahdollista kun isompi joukko samasta työyhteisöstä osallistuu koulutukseen ja kehittää yhdessä.
– Loviisassa esimerkiksi pätevöitämme parhaillaan kodinhoitajia, perushoitajia ja apuhoitajia lähihoitajiksi.  Myös saattohoitokoulutusta kysytään paljon tällä hetkellä. Point College on kouluttanut lähihoitajia mielenterveys- ja päihdetyön osaamisalaopintoihin. Yhdessä Loviisan kanssa olemme myös kehittäneet omaa päihdetyön toimintamallia. Koulutuksessa on yli 50 osallistujaa, kertoo työpaikalle Loviisassa viedyistä koulutuksista sosiaali- ja terveysalan lehtori ja työelämän koulutus- ja kehittämiskoordinaattori Jaana Ågren.
– Koulutukset toteutetaan paikan päällä työyhteisössä juuri kullekin työyhteisölle räätälöidyillä oppimismenetelmillä. Point Collegen koulutukset toteutetaan lisäksi monimuoto-opetuksena, jolloin opiskelijalla on mahdollisuus osallistua koulutukseen etäyhteydellä tai katsoa koulutustallenne itselleen parhaaksi katsomallaan ajalla. Erinomainen lisä työyhteisöissä tapahtuvissa koulutuksissa on vielä se, että opiskelijat voivat vaihtaa näkemyksiä oppimastaan ja opin soveltamisesta työhön myös arkityön keskellä koulutuspäivien ulkopuolelle, kun opiskelijat työskentelevät samassa työyhteisössä, kuvaa Point Collegen työelämäpalvelujen johtaja Tarja Riihiluoma-Tuure valmennusmenetelmiä.

Loviisan yhteistyön käynnistäjä on palvelupäällikkö Lisbeth Forsblom. Hänen kokemuksensa yhteistyöstä Point Collegen kanssa ovat erinomaisia.
– Saattohoidon koulutus ja päivityskoulutus lähihoitajaksi ovat tärkeitä, koska saattohoitoa tehdään yhä enemmän kotiympäristössä sekä esimerkiksi pitkäaikaishoidossa hoivayksiköissä eli osaamista tarvitaan ja myös uudenlaista tietoa kaikkiin yksiköihin. Päivityskoulutukseen osallistuvat ovat motivoituneita, kun saavat uuden tiedon ja myös heidän aikaisempi osaamisensa huomioidaan. He ovat innoissaan saamastaan mahdollisuudesta päivityskoulutukseen, kiittelee Loviisan kaupungin palvelupäällikkö Lisbeth Forsblom.


Kuvassa Loviisan kaupungin palvelupäällikkö Lisbeth Forsblom ja Point Collegen oppisopimuspäällikkö Susan Helenius-Nieminen.