Tinja – tanssien töihin perheyritykseen

Olen Tinja Toivonen Porvoon Hamarista. Aloitin liiketalouden opinnot Point Collegessa syksyllä 2013. Vanhemmillani on oma työvaatteita valmistava yritys, johon tähtään valmistuttuani töihin hoitamaan kirjanpitoa, asiakaspalvelua ja myyntiä. Liiketalouden perustutkinto on juuri sopiva koulutus siihen, ja minulle on jo kertynyt osaamista näistä asioista.

Yläasteella eri jatko-opiskeluvaihtoehtoja esiteltiin hyvin. Minulle oli selvää, että haen Point Collegeen, sillä olen enemmän tekijä kuin lukija. Opin asioita tekemällä, ja kaupallinen opiskelu kiinnosti minua lukiota enemmän. Olin myös kuullut Point Collegesta jo valmistuneelta ystävältäni hyviä kokemuksia opiskelusta täällä.

Pidän opiskelusta Point Collegessa, koska täällä saa tuoda esille omaa osaamistaan. Opetuksessa otetaan hyvin huomioon opiskelijoiden mielenkiinnon kohteet ja erilaiset taustat, eikä opetuksessa kangistuta kaavoihin. Valintamahdollisuudet eri kurssien osalta ovat monipuoliset, ja kursseja voi valita sen mukaan mihin jatkossa tähtää ja mitä tulevaisuudessa aikoo tehdä.

Parhaita hetkiä opiskelussa tähän asti on ollut oikeiden asioiden parissa työskentely. Odotan innolla tulevaa tuote-esittelypäivää, jonka osalta meille on annettu varsin vapaat kädet toteuttaa itseämme ja tehdä asioita vapaalla tyylillä.

Ajankäytöllisesti opiskeluun kuluu aikaa juuri sopivasti. Kokeita ja läksyjä ei ole liikaa, sillä paljon tehdään tunnilla ja opitaan koulussa. Tein valinnaisiin opintoihin liittyen esitelmän thaimaalaisesta ruokakulttuurista, ja sen tekeminen vei jonkin verran aikaa. Mutta tässäkin pätee, että tekemällä oppii.

Opiskelulta jää kuitenkin hyvin aikaa myös harrastaa. Olen tanssinut kilpatasolla jo kolme vuotta, ja osallistunut sekä kansainvälisiin että SM-tason kilpailuihin. Maailman suurimmissa 2-päiväisissä pyörätuolikilpailuissa Hollannissa sijoituin tanssiparini kanssa molempina kisapäivinä 2. sijalle. Hollanti on maana pyörätuolitanssin harrastajien kärkeä, ja kisojen taso oli kova. Pyörätuolitanssin kilpailuissa Hollannissa oli kolme lajia: hidas valssi, samba ja quickstep. Menestyksen myötä pääsee kilpailemaan useammassa tanssissa ja korkeammalla asteella. SM-kisoissa Lohjalla kilpailinkin parini kanssa jo kahdeksalla tanssilla, jolloin mukana oli jo myös mm. cha cha cha, rumba ja wieninvalssi. Myös SM-kisoissa Lohjalla voitin tanssiparini kanssa kultaa. Harjoituksia on kaksi tuntia kahdesti viikossa. Jos on tulossa esitys tai kilpailut, niin silloin harjoituksia on lähes päivittäin.

Nyt jatkuvat sekä tanssiharjoitukset että liiketalouden opinnot, jotka suoritettuani jatkan vanhempieni perustaman työvaatteita valmistavan yrityksen eteenpäin viemistä.