Uusia tapoja oppia ja opettaa – työelämälähtöisesti

Point Collegen kautta eteenpäin – ja ulkomaille

Ravintola-alan kokemus + merkonomiopinnot = osaava ammattilainen

Työssäoppimisjakso ulkomailla avartaa maailmankuvaa

Tarun lähihoitajapolku: työssäoppimista päiväkodissa Kiinassa, omassa vanhassa eskarissa, väyläopintoja ammattikorkeakoulussa…

Mimosa Keränen valmistautui Taitaja2017-finaaliin toiseksi parhaan paikalta kunniakirja kainalossaan

Markus Varkki työskentelee Tukholmassa Senior Account Managerina

Armenia, Bulgaria, Suomi – Moris Bakalovin polku johti yrittäjäksi Suomeen ja merkonomiopintoihin Point Collegeen

Inari Hell löysi oman paikkansa lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen parista

Janette antaa Point Collegelle kiitosta kolmikielisyydestä, kansainvälisyydestä, yhteisöllisyydestä, hyvästä ilmapiiristä ja opetuksesta

Point Collegen kautta kansainvälisyyteen – Aleksi Yrtti jatkoi Worcesterin yliopistoon Iso-Britanniaan

Merkonomi, yrittäjän ammattitutkinto... Sirpa Mällinen opiskelee jo toista tutkintoaan Point Collegen aikuiskoulutuksessa

Porvoon vuoden nuori yrittäjä ponnistaa perheyrityksestä – ja Point Collegesta

Lähihoitajaksi opiskelu on monipuolista - Anni kävi Kiinassa työssäoppimassa

Pirjo Pajusalo tekee mattoja maailmalle mittatilaustyönä ja syventää liiketoimintaosaamistaan oppisopimuksella Point Collegessa

Ravintola-alalta hoitajaksi

Huippu-urheilun ja opiskelun voi yhdistää – Oliver Lindell golfaa huipulla ja opiskelee Point Collegessa

Tinja - tanssien töihin perheyritykseen

Anna valmistui lähihoitajaksi

Ronista tuli tiimiesimies

Tarun lähihoitajapolku: työssäoppimista päiväkodissa Kiinassa, omassa vanhassa eskarissa, väyläopintoja ammattikorkeakoulussa…

Taru Hedenstam valmistui lähihoitajaksi keväällä 2017.

Kipinän lähihoitajaopintoihin Taru sai aikanaan 9. luokalla, kun luokka opinto-ohjaajansa kanssa oli tutustumassa Point Collegeen.
– Muistan, että vierailimme lastenhoidon tunnilla. Silmäni avautuivat, kun näin mitä oppitunnilla tapahtui ja mitä kaikkea Point Collegessa opiskellaan. Kuulin mihin kaikkialle lähihoitajan opinnot voivat johtaa. Jatko-opintomahdollisuuksia löytyy, ja työpaikkoina voi sitten olla neuvola, lastensuojelu, päiväkoti jne. Mahdollisuuksien kirjo opintopolulle oli laaja. Aina ehkäisevästä ja ennakoivasta työstä hoitavaan työhön, Taru kuvaa, miten aikanaan päätti hakea opiskelemaan lähihoitajaksi.

Hieman valinnan osumiseen Point Collegeen vaikutti myös se, että Tarun viidestä sisaruksesta kolme on opiskellut Point Collegessa – sisarukset tosin merkonomiksi.

Hyvinä asioina opiskelussa Taru toi esille sen, että asioita sai tehdä itsenäisesti.
– Oli tietenkin omasta motivaatiosta kiinni miten opinnot etenivät. Minulle sopi hyvin, että lukujärjestyksessä oli myös lyhyitä päiviä. Vapaalla oli sitten mahdollisuus tehdä tehtäviä ja tarvittaessa pyytää apua paikalla olleilta opettajilta. Lisäksi koulussa oli koneet käytössä, Taru kertoo.

Opetuksesta ja opettajistakin Tarulla on vain hyvää sanottavaa.
– Opettajat olivat tyyliltään hyvinkin erilaisia ja opettivat kukin omalla tavallaan, mutta kaikki olivat ihania. Opettajilla oli aitoa työkokemusta ja he ottivat opetukseen aitoja esimerkkejä. He ymmärsivät mielestäni myös hyvin opiskelijaa ja joustoa löytyi. Luokanvalvojani Sari Olin oli ihan paras, Taru hehkuttaa.
– Sain myös opintojen aikana uusia ystäviä. Meillä oli luokassa hyvä ja tiivis luokkahenki.

Työssäoppimisjaksoilla pääsi monipuolisesti tutustumaan lähihoitajan työhön. Tarun ensimmäinen työssäoppimisjakso oli päiväkodissa, jossa hän itse oli käynyt eskarin. Nyt entiset eskariopet toimivat Tarun ohjaajina työssäoppimisjaksolla. Toinen työssäoppimisjakso vierähti kotihoidon parissa ja kolmas tukiasunnoilla, jotka oli tarkoitettu henkilöille, joilla on kehitysvamma tai autismin kirjoon kuuluva häiriö.

Erittäin antoisa ja opettavainen oli myös kuuden viikon pituinen työssäoppimisjakso Shanghaissa, Kiinassa.
– Ihana kokemus. Työskentelin Shanghaissa päiväkodissa. Ohjaajani eivät kovin paljoa puhuneet englantia, mutta heistä tuli minulle kuitenkin tosi läheisiä. Näin Kiinassa myös sitä kurjempaa puolta, ja silmäni avautuivat monelle asialle. Meitä oli Kiinassa 16 suomalaisen ryhmä eri oppilaitoksista, ja sain matkan aikana uusia ystäviä ryhmän muista nuorista. Yhteydenpitomme osan kanssa jatkuu edelleen, Taru kuvaa Kiinan kokemuksiaan.

Lähihoitajaksi valmistuttuaan Tarulla oli jo mielessä jatko-opinnot. Tavoitteena toimintaterapeutin tai sosionomin opinnot. Jo Point Collegen lähihoitajaopintojen aikana suoritetut Laurean väyläopinnot silottavat tietä jatko-opintoihin.
– Suoritin väyläopintoina lastensuojelun sekä monimuotoinen perhe kurssit. Tämä oli hyvää harjoittelua korkeakouluopintoja varten. Väyläopinnoista sain myös kipinän sosionomian puolelle. Nyt ensisijainen tavoite on kuitenkin toimintaterapeutin opinnot, mutta sosionomi tulee heti kakkosena. Vaikka minun ei pitänytkään hakea mihinkään… Mutta opinnot ovat vieneet mennessään, summaa Taru tuntojaan.

Opintojen päätyttyä Taru teki sijaisuuksia päiväkodille, jossa suoritti lähihoitajaopintojen viimeisen harjoittelujakson.
– Ehdin olla yhden päivän vapaalla kun minut jo soitettiin sijaiseksi. Ja opintojen päätyttyä oli kesällä suunnitelmissa mennä samaan vanhusten palvelutaloon, jossa olin edellisenäkin kesänä, Taru kertoo työsuhteistaan.

Point Collegesta Tarulla on pelkästään hyvää sanottavaa.
– Voin suositella opiskelua Pointissa kaikille. Tarvitaan kuitenkin opiskelumotivaatiota ja kiinnostusta alalle. Työharjoittelujaksot ovat hyviä. Niissä näkee mitä työ oikeasti on. Ja pitää olla oikea asenne, halua tehdä tätä työtä. Itse olen Point Collegessa opiskeluaikana oppinut paljon ja kasvanut henkisesti. Olen aikuistunut ja ymmärrän nyt opintojen jälkeen paremmin erilaisia ihmisiä ja erilaisia arvoja. Lähihoitajaopinnoissa kasvaa henkisesti ja oppii suvaitsevaisuutta, Taru kiteyttää tuntonsa lopuksi.