Point Collegen kautta eteenpäin – ja ulkomaille

Ravintola-alan kokemus + merkonomiopinnot = osaava ammattilainen

Työssäoppimisjakso ulkomailla avartaa maailmankuvaa

Tarun lähihoitajapolku: työssäoppimista päiväkodissa Kiinassa, omassa vanhassa eskarissa, väyläopintoja ammattikorkeakoulussa…

Mimosa Keränen valmistautui Taitaja2017-finaaliin toiseksi parhaan paikalta kunniakirja kainalossaan

Markus Varkki työskentelee Tukholmassa Senior Account Managerina

Armenia, Bulgaria, Suomi – Moris Bakalovin polku johti yrittäjäksi Suomeen ja merkonomiopintoihin Point Collegeen

Inari Hell löysi oman paikkansa lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen parista

Janette antaa Point Collegelle kiitosta kolmikielisyydestä, kansainvälisyydestä, yhteisöllisyydestä, hyvästä ilmapiiristä ja opetuksesta

Point Collegen kautta kansainvälisyyteen – Aleksi Yrtti jatkoi Worcesterin yliopistoon Iso-Britanniaan

Merkonomi, yrittäjän ammattitutkinto... Sirpa Mällinen opiskelee jo toista tutkintoaan Point Collegen aikuiskoulutuksessa

Porvoon vuoden nuori yrittäjä ponnistaa perheyrityksestä – ja Point Collegesta

Lähihoitajaksi opiskelu on monipuolista - Anni kävi Kiinassa työssäoppimassa

Pirjo Pajusalo tekee mattoja maailmalle mittatilaustyönä ja syventää liiketoimintaosaamistaan oppisopimuksella Point Collegessa

Ravintola-alalta hoitajaksi

Huippu-urheilun ja opiskelun voi yhdistää – Oliver Lindell golfaa huipulla ja opiskelee Point Collegessa

Tinja - tanssien töihin perheyritykseen

Anna valmistui lähihoitajaksi

Ronista tuli tiimiesimies

Ravintola-alan kokemus + merkonomiopinnot = osaava ammattilainen

Harriet Kollanus painoi Point Collegen valmistujaisissa 31.5.2017 juhlallisesti päähänsä uutuuttaan hohtavan merkonomilakin ja pokkasi vielä stipendinkin.

Harriet asuu Helsingissä Herttoniemenrannassa kumppaninsa, nuorimman tyttärensä, kahden koiran ja kahden marsun kanssa. Hän omistaa myös ponin nimeltä Kålmans Scooby Doo. Poniravien lisäksi vapaa-aika kuluu Ypäjällä mökkeillen, maata raivaten ja siemenistä erilaisia asioita kasvattaen. Helsinkiläinen Harriet valitsi opiskelupaikakseen Point Collegen Porvoosta, vaikka opintopaikka olisi auennut Helsingistäkin. Hyvä keskustelu hakutilanteessa ratkaisi valinnan Porvoon hyväksi.

Pitkä ura ravintola-alalla kääntyi opinnoiksi liiketalouden parissa

Harriet valmistui 1989 kokiksi, ja työskenteli aina siitä asti Helsingissä eri a la carte paikoissa, mm. Rafaellossa ja Omenapuussa. Kahden lapsen syntymän jälkeen hän siirtyi päivätöihin. Harriet työskenteli mm. keittiömestarin töissä Sodexolla ja lähellä kotiaan sijaitsevassa lounaspaikassa, Starkki Baari. Hän pääsi monipuolisesti hoitamaan koko paletin ruokalistan suunnittelusta tavaroiden tilaamiseen. Päivätyö sopi hyvin kahden pienen lapsen äidille, mutta kohtalo puuttui kuitenkin ravintola-alalla viihtyvän ihmisen elämään, kun Harriet sai käteensä kroonisen rasitusvamman, ja edessä olikin alan vaihto. Eläkevakuutusyhtiön uudelleenkoulutus ohjasi psykologisten testien kautta Harrietin uusien vaihtoehtojen ääreen. Porvoosta löytyi liiketalouden monimuoto-opinnot, ja loppu onkin historiaa.
– Aloitin merkonomitutkinnon monimuoto-opintoina Point Collegessa enkä ole katunut päätöstäni. Minulla oli jonkin verran kokemusta työskentelystä luontaistuotemyymälässä, ja ajatuksissa siinsikin jonkinlainen myyjän työ. Minulla on myös paljon kokemusta erilaisista ravintola-alan laitteista. Pystyn hyödyntämään tuota kokemusta nyt tämän uuden koulutuksen kautta, Harriet kertoo opiskeluvalinnastaan.

Työpaikka löytyi jo opintojen alkaessa

Harriet on suorittanut kaikki merkonomiopintoihinsa kuuluvat työssäoppimisjaksot Resta-Mesta Oy:ssä, jonka kanssa hän jo opintojen alussa pystyi sopimaan työskentelystä. Harriet sai 31.5.2017 todistuksen suorittamastaan liiketalouden perustutkinnosta, valmistui merkonomiksi ja pokkasi opintosuorituksistaan vielä diplomin. Kokopäiväinen työ Resta-Mesta Oy:n myynnissä alkoi jo heti 1.6.2017. Valmistujaisjuhlia ystävien ja sukulaisten kanssa juhlittiin 3.6. 2017 yhdessä ylioppilastodistuksen saaneen nuoremman tyttärensä kanssa.

Harriet myy, ostaa ja vuokraa käytettyjä suurtalous-, ravintolakeittiö- ja kahvilalaitteita aina kahvinkeittimistä monitoimiuuneihin.
– Minulla kävi tosi hyvä tuuri. Kehityin jo opiskeluaikana todella paljon, kun tein työssäoppimisjaksot paikassa, jossa nyt aloitan kokopäiväisenä. Olen jo opintojen aikana valmistanut itseäni nykyiseen työpaikkaani. Lisäksi etunani on, että tunnen aiemman työni kautta paljon ravintola-alan ihmisiä. Kyselyitä tulee paljon entisten kontaktien kautta, ja pystyn hyödyntämään monia ”entisen elämäni” asioita nykyisessä työssäni, Harriet summaa.

Opiskelu Point Collegessa sujui kuin huomaamatta

Opiskeluaan Point Collegessa Harriet kuvaa erittäin positiivisesti.
– Point Collegeen oli aina mukava tulla. Opettajat ja henkilökunta olivat mukavia ja opiskelu oli rentoa. En ole lukijatyyppi, mutta tunnen kehittyneeni huimasti. Olen oppinut todella paljon näiden kahden opiskeluvuoden aikana, ja se on tapahtunut jotenkin helposti. Erityisesti tietotekniset taidot ovat kehittyneet huimasti. Opin käyttämään useita eri ohjelmia ja suoritin ECDL-kortin, hehkuttaa Harriet.

Opintojen eteneminen ja tutkintotilaisuudet tapahtuivat kuin huomaamatta. Harriet on nauttinut koko opiskeluajasta ja pitänyt aikuisena opiskelua erittäin motivoivana.
– Aluksi tutkinnon suorittamisen ja työssäoppimisen suunnitelmat tuottivat päänvaivaa, mutta kun ymmärsin, että suunnitelmissa on tarkoitus kuvata miten asiat oppii ja miten osaaminen osoitetaan, oli niidenkin tekeminen helppoa. Ensimmäinen tutkintotilaisuus työpaikalla menin minulla niin, että arvioija tuli paikalle ja juttelimme siinä sitten paljon mukavia. Sitten tajusin, että tämä jutustelu olikin jo itse tutkinnon suoritusta. Voin suositella vastaavaa tutkintoa ja opiskelumuotoa kenelle vaan, koska se vaan on niin kivaa, Harriet nauraa.

Kiitos Point College!

Harriet kertoi jäävänsä kaipaamaan Pointin henkilökuntaa, mutta myös opiskelutovereita, joiden kanssa yhteydenpito kuitenkin jatkuu. Point Collegessa Harriet kokee saaneensa apua ja oppia monelta taholta. – Kiitos aamukahveista. Oli ihanaa aloittaa aamu kahvilla. Kiitos Yulialle kaikesta avusta skannauksissa, kopioinneissa ja muissa käytännön asioissa. Kiitos Maaritille, jolta saimme arvokkaita neuvoja ja vinkkejä, joiden kautta oivalsimme sitten itse valtavasti. Järjestimme opintojen osana alueen yrityksille aamiaistilaisuuden, ja tämän kampanjan toteutuksen myötä pääsi lähemmäs Pointin henkilökuntaa. Kiitos Catharina, Kati ja Maarika, kiittelee Harriet.

Vastaavasti Point Collegen väellä on Harrietista pelkkää hyvää sanottavaa. Motivoinutta ja mukavaa opiskelijaa on ollut ilo ohjata opinnoissa.

Onnea Harriet!