Point Collegen kautta eteenpäin – ja ulkomaille

Ravintola-alan kokemus + merkonomiopinnot = osaava ammattilainen

Työssäoppimisjakso ulkomailla avartaa maailmankuvaa

Tarun lähihoitajapolku: työssäoppimista päiväkodissa Kiinassa, omassa vanhassa eskarissa, väyläopintoja ammattikorkeakoulussa…

Mimosa Keränen valmistautui Taitaja2017-finaaliin toiseksi parhaan paikalta kunniakirja kainalossaan

Markus Varkki työskentelee Tukholmassa Senior Account Managerina

Armenia, Bulgaria, Suomi – Moris Bakalovin polku johti yrittäjäksi Suomeen ja merkonomiopintoihin Point Collegeen

Inari Hell löysi oman paikkansa lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen parista

Janette antaa Point Collegelle kiitosta kolmikielisyydestä, kansainvälisyydestä, yhteisöllisyydestä, hyvästä ilmapiiristä ja opetuksesta

Point Collegen kautta kansainvälisyyteen – Aleksi Yrtti jatkoi Worcesterin yliopistoon Iso-Britanniaan

Merkonomi, yrittäjän ammattitutkinto... Sirpa Mällinen opiskelee jo toista tutkintoaan Point Collegen aikuiskoulutuksessa

Porvoon vuoden nuori yrittäjä ponnistaa perheyrityksestä – ja Point Collegesta

Lähihoitajaksi opiskelu on monipuolista - Anni kävi Kiinassa työssäoppimassa

Pirjo Pajusalo tekee mattoja maailmalle mittatilaustyönä ja syventää liiketoimintaosaamistaan oppisopimuksella Point Collegessa

Ravintola-alalta hoitajaksi

Huippu-urheilun ja opiskelun voi yhdistää – Oliver Lindell golfaa huipulla ja opiskelee Point Collegessa

Tinja - tanssien töihin perheyritykseen

Anna valmistui lähihoitajaksi

Ronista tuli tiimiesimies

Porvoon vuoden nuori yrittäjä ponnistaa perheyrityksestä – ja Point Collegesta

Leo_Kallio_web

Toimitusjohtaja Leo Kallio Loviisan Kappelin avajaisissa toukokuussa 2013

Vuonna 1993 syntynyt, alkuperäinen porvoolainen, jo kolmannen polven yrittäjä, toimitusjohtaja Leo Kallio, on saanut yrittäjyyden veren perintönä sekä isänsä että äitinsä puolelta. Leo hakeutui aikanaan Point Collegeen, koska halusi sekä kaupallisen koulutuksen että ylioppilaslakin. Liiketalouden perustutkinto taloushallinnon linjalla yhdessä ylioppilastutkinnon kanssa oli luonteva valinta.

Hyviä muistoja Point Collegesta

Leo muistelee opiskeluaan Point Collegessa hyvällä ja pitää liiketalouden perustutkintoa monipuolisena koulutuksena.

– Jos ei oikein vielä tiedä mitä elämältään haluaa, on merkonomin tutkinto hyvä yleistutkinto – tai jos jo tietää suuntautuvansa vaikka mainontaan, kirjanpitoon tai yrittäjäksi, niin tutkinnosta saa hyvän startin. Opetus oli monipuolista ja asioissa keskityttiin työn teon kannalta juuri olennaiseen. Kielissä erikoistuttiin asiakaspalvelutilanteisiin. Opiskeluohjelmassa oli sopivasti kansantaloutta ja yritystaloutta, mutta myös taidetta, kulttuuria ja terveystietoa. Oli riittävästi vaihtelua eikä taloushallinnon linjallakaan keskitytty pelkästään kustannuslaskentaan. Oppitunneilla tehtiin paljon. Oli omasta aktiivisuudesta kiinni paljonko tehtäviä jäi kotona tehtäväksi. Opinnäytetyö, jonka tein tilinpäätösanalyysistä, vei jonkin verrankin aikaa, mutta auttoi omassa työssäni ja opetti paljon. Myös ryhmätyöt ja isommat projektit olivat opettavaisia. Liiketoimintasuunnitelman laatiminen ja kokonaisuuksien hahmottamisen oppiminen oli hyödyllistä.

Opiskeluajalta jäi myös pysyviä ystävyyssuhteita. Leon opiskelutoverit tapaavat edelleen toisiaan mukavan yhdessä tekemisen merkeissä ja heillä on oma facebook-ryhmä, jossa he pitävät yhteyttä toisiinsa ja vaihtavat kuulumisia.

Missä hän on nyt?

Pian valmistumisen jälkeen kutsui armeija. Reserviupseerikoulussa Leo toimi oppilaskunnan hallituksen talousjaoston puheenjohtajana, missä hänen vastuullaan olivat kurssivalmistelut, kurssituotteiden hankinta ja 650-henkisen kurssin kirjanpito. Armeijasta Leo palasi perheyhtiöön ja ryhtyi täysipäiväiseksi yrittäjäksi.

– Toimenkuva pienessä yrityksessä on monipuolinen. Päivän töihin voi vuodenajasta riippuen kuulua kadun lakaisemista, putkien sulatusta, tiskaamista tai siivoamista, minkä jälkeen yrittäjä laittaa puvun päälleen ja lähtee edustamaan.

Tee- ja Kahvihuone Helmi Oy:llä on kolme toimipistettä: ravintola JuhlaHelmi, ravintola Loviisan kappeli sekä Tee- ja Kahvihuone Helmi, mistä kaikki aikanaan alkoi. Yrityksen perustaja on Leon äiti, Airi Kallio, ja Tee- ja Kahvihuone Helmi täytti kesällä 2013 jo 30 vuotta. Leo on nyt kaikkien kolmen omissa kiinteistöissään toimivien yritysten toimitusjohtaja. Vakituisia työntekijöitä on tällä hetkellä neljä, mutta parhaimmillaan kesäaikaan työntekijöitä voi olla jopa 20.

Perheyrityksen pyörittämisen lisäksi Leo on myös luonut jotain aivan omaa. Kesällä 2013 perustettu TeeHelmi Oy on teen maahantuontia harjoittava verkkokauppa. Yritys edustaa pariisilaista teemerkkiä ja ylläpitää teehelmi.fi -nettikauppaa. Asiakaskunta koostuu ravintoloista ja kahviloista ympäri maan. Perinteisessä perheyrityksessä syntyy siis koko ajan myös jotain uutta.

Porvoon vuoden nuori yrittäjä

Syksyllä 2013 Leo valittiin Porvoon vuoden nuoreksi yrittäjäksi. Valinnan perusteluina oli menestyksekäs, nuorena aloitettu liiketoiminta. Leo arvostaa saamansa tunnustuksen korkealle.

– On hienoa huomata, että tehty työ näkyy ulospäin myös muille, ja että sitä arvostetaan. Tekee ihminen sitten mitä tahansa, on oikea asenne oman työn tekemiseen tärkeä. Täytyy välittää siitä mitä tekee ja tehdä se niin hyvin kuin osaa. Se yleensä tuottaa tulosta.

Porvoon vuoden nuori yrittäjä on oiva esimerkki opiskelijoille. Leo onkin käynyt puhumassa Point Collegen nykyisille opiskelijoille.

– Lohdutin ensimmäisen vuoden liiketalouden opiskelijoita, että välillä opiskelu saattaa tuntua rasittavalta, mutta valmistumisen jälkeen asioita täytyy osata tehdä, ja olisihan se mukavaa, että numerotkin olisivat hyviä. Yrittäjyydestä kiinnostuneita rohkaisin myös oman yrityksen perustamiseen. Yritystoiminta on jo siinä kun on jotain mitä myydä, jotain mitä joku toinen tarvitsee. Yrityksen saa nykyään perustettua aika pienellä rahalla, ja liiketalouden perustutkinto antaa hyvät perusteet myös oman liiketoiminnan aloittamiseen, jos sitä haluaa.

Tällä hetkellä Leon oma yritystoiminta on nykyisten asioiden ylläpitoa ja kehittämistä. Vaikkakin:

– Ainahan sitä taas lähtee toteuttamaan jotain uutta, jos saa jonkun hullun idean.