Uusia tapoja oppia ja opettaa – työelämälähtöisesti

Point Collegen kautta eteenpäin – ja ulkomaille

Ravintola-alan kokemus + merkonomiopinnot = osaava ammattilainen

Työssäoppimisjakso ulkomailla avartaa maailmankuvaa

Tarun lähihoitajapolku: työssäoppimista päiväkodissa Kiinassa, omassa vanhassa eskarissa, väyläopintoja ammattikorkeakoulussa…

Mimosa Keränen valmistautui Taitaja2017-finaaliin toiseksi parhaan paikalta kunniakirja kainalossaan

Markus Varkki työskentelee Tukholmassa Senior Account Managerina

Armenia, Bulgaria, Suomi – Moris Bakalovin polku johti yrittäjäksi Suomeen ja merkonomiopintoihin Point Collegeen

Inari Hell löysi oman paikkansa lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen parista

Janette antaa Point Collegelle kiitosta kolmikielisyydestä, kansainvälisyydestä, yhteisöllisyydestä, hyvästä ilmapiiristä ja opetuksesta

Point Collegen kautta kansainvälisyyteen – Aleksi Yrtti jatkoi Worcesterin yliopistoon Iso-Britanniaan

Merkonomi, yrittäjän ammattitutkinto... Sirpa Mällinen opiskelee jo toista tutkintoaan Point Collegen aikuiskoulutuksessa

Porvoon vuoden nuori yrittäjä ponnistaa perheyrityksestä – ja Point Collegesta

Lähihoitajaksi opiskelu on monipuolista - Anni kävi Kiinassa työssäoppimassa

Pirjo Pajusalo tekee mattoja maailmalle mittatilaustyönä ja syventää liiketoimintaosaamistaan oppisopimuksella Point Collegessa

Ravintola-alalta hoitajaksi

Huippu-urheilun ja opiskelun voi yhdistää – Oliver Lindell golfaa huipulla ja opiskelee Point Collegessa

Tinja - tanssien töihin perheyritykseen

Anna valmistui lähihoitajaksi

Ronista tuli tiimiesimies

Point Collegen kautta kansainvälisyyteen – Aleksi Yrtti jatkoi Worcesterin yliopistoon Iso-Britanniaan

Aleksi Yrtti

Aleksi Yrtti valmistui Point Collegesta aikanaan merkonomiksi taloushallinnon linjalta. Armeijan jälkeen hän opiskeli markkinointia ja johtamista yksityisessä kauppakorkeakoulussa, Helsinki School of Business. Suoritettuaan kahden vuoden HND in Business -tutkinnon (Higher National Diploma), hän jatkoi  kolmantena vuonna ulkomaisen kauppatieteen kandidaatin tutkinnon loppuun Worcesterin yliopistossa Iso-Britanniassa. Aleksi kävi ennen Iso-Britanniaan lähtöään vanhassa opinahjossaan kertomassa kuulumisiaan. Pointin oikeiden asioiden parissa työskentely sekä kansainvälisyys ovat Aleksin mielestä olleet erinomainen ponnahduslauta opinnoissa eteenpäin.

Pointista hyvä pohja eteenpäin

Aleksi antaa kiitosta niin Pointin henkilökunnalle, konkreettiselle toiminnalle opiskelussa kuin työssäoppimisjaksoillekin.

– Olen tyytyväinen, että valintani yhteisvalinnassa kallistui kaupalliseen alaan ja Point Collegeen. Opiskelu antoi hyvän pohjan tulevia opintojani silmällä pitäen. Huomasin tämän aloittaessani opinnot kauppakorkeakoulussa (Helsinki School of Business). Monet asiat olivat minulle jo paljolti tuttuja kun taas monelle muualta tulleelle tuli alussa paljon uutta asiaa. Kolme Pointissa vietettyä opiskeluvuotta olivat muutenkin mukavaa aikaa, Aleksi muistelee.

– Opiskelu Pointissa ei ollut vain kirjaoppia, vaan pääsimme oikeasti tekemään asioita. Kävimme läpi teorian, mutta pääsimme myös sen pohjalta soveltamaan asioita käytäntöön. Myös työssäoppimisjaksot olivat hyödyllisiä. Niiden osalta kannattaa nähdä vaivaa, että löytyy sellainen paikka, jossa pääsee tekemään oman alansa asioita. Tämä kaikki valmistaa hyvin tulevaan, Aleksi kuvaa opiskelua Pointissa.

Pointin kansainvälisyys on valttikortti

Aleksi antaa tunnustusta myös Point Collegesta saamalleen hyvälle pohjalle kohti kansainvälisyyttä.

– Sain Point Collegen opiskeluaikana monia kansainvälisiä ystäviä. Teimme paljon yhteistyötä englanninkielisen merkonomilinjan, QBA:n opiskelijoiden kanssa, ja englannin kieli vahvistui näin luonnostaan. Tämä oli etu myös englanninkielisiin jatko-opintoihin siirtyessäni. Pointin kansainvälisyys on muutenkin ollut suuri valttikortti. Opiskeluaikana eri oppiaineissa perehdyttiin hyvin eri kulttuureihin. Tästä on ollut paljon hyötyä, Aleksi summaa.

Armeijan jälkeen kansainvälisiin businessopintoihin

Aleksi hakeutui armeijan jälkeen opiskelemaan markkinointia ja johtamista. Helsinki School of Business on yksityinen kauppakorkeakoulu, jossa opiskellaan englanniksi. Luennoijat ovat vierailevia professoreja ympäri maailmaa. Opiskelun tavoitteena on HND in Business -tutkinto (Higher National Diploma), jolla haetaan sitten top up -ohjelmiin, enimmäkseen ulkomaille. Aleksi aloittikin jo syksyllä 2015 kahdeksan kuukauden opinnot Worcesterin yliopistossa, tähtäimessä kanditutkinto. Hän muutti tyttöystävänsä kanssa Iso-Britanniaan. Mukava asunto löytyi läheltä uutta opinahjoa.

– Haku Worcesterin yliopistoon tapahtui Iso-Britannian yhteishaun kautta. Sisään pääsin arvosanojen ja lyhyen oman kuvaukseni perusteella siitä, miksi olisin hyvä opiskelija kyseiseen yliopistoon. Oli mahdollista hakea viiteen yliopistoon. Näin myös tein ja sain hyväksynnän kaikkiin. Valitsin Worcesterin yliopiston, koska se on Iso-Britannian nopeimmin kasvavaksi rankattu yliopisto. Se satsaa nyt infrastruktuuriinsa ja siellä on korkea opiskelijatyytyväisyys, Aleksi kertoo hakeutumisestaan yliopistoon ulkomaille.

Worcesterissa Aleksin opintoihin kuuluu kolme pakollista kurssia (international marketing, intercultural perspectives ja innovation and entrepreneurship). Lisäksi on muutama valinnainen aine (e-business, marketing for the digital age).

– Worcesterin kandiopintojen jälkeen minulla on vielä ajatuksena hakea maisteriohjelmaan, josta tulee opintoihin vielä yksi vuosi lisää, Aleksi maalailee.

Terveiset Point Collegelle

Aleksi sanoo voivansa olla ylpeä siitä, että on valmistunut Point Collegesta. Pointista sai hänen mukaansa hyvät lähtökohdat jatkaa eteenpäin, ja kaupallinen koulutus ei koskaan mene hukkaan. Pointia on ollut hyvä suositella myös omalle pikkusiskolle. Jasmin Yrtti opiskeleekin parhaillaan liiketaloutta Point Collegessa kolmatta vuotta.

– Kiitos kaikille opettajille saamastani opista ja eväistä elämään. Nyt on tultu jo pitkälle siitä mitä olin kun aloitin Pointissa, Aleksi kiittelee.

– Pointin nykyisille opiskelijoille terveisiä, että kuunnelkaa tunneilla mitä sanotaan ja hyödyntäkää saamanne oppi. Se kannattaa. Pointissa opetetaan tulevaisuuden ja elämän kannalta tärkeitä asioita. Muistakaa myös hyödyntää oppilaitoksen aito kansainvälisyys. Menkää ja tutustukaa myös QBA:n opiskelijoihin. Hiokaa omaa kielitaitoa ja kulttuurituntemusta oikeassa ympäristössä eri maista tulevien ja eri kieltä puhuvien opiskelijoiden kanssa, Aleksi ohjeistaa nykyisiä Pointin opiskelijoita.