Uusia tapoja oppia ja opettaa – työelämälähtöisesti

Janette antaa kiitosta kolmikielisyydestä, kansainvälisyydestä, yhteisöllisyydestä, hyvästä ilmapiiristä ja opetuksesta

Point Collegen kautta eteenpäin – ja ulkomaille

Ravintola-alan kokemus + merkonomiopinnot = osaava ammattilainen

Työssäoppimisjakso ulkomailla avartaa maailmankuvaa

Tarun lähihoitajapolku: työssäoppimista päiväkodissa Kiinassa, omassa vanhassa eskarissa, väyläopintoja ammattikorkeakoulussa…

Mimosa Keränen valmistautui Taitaja2017-finaaliin toiseksi parhaan paikalta kunniakirja kainalossaan

Markus Varkki työskentelee Tukholmassa Senior Account Managerina

Armenia, Bulgaria, Suomi – Moris Bakalovin polku johti yrittäjäksi Suomeen ja merkonomiopintoihin Point Collegeen

Inari Hell löysi oman paikkansa lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen parista

Point Collegen kautta kansainvälisyyteen – Aleksi Yrtti jatkoi Worcesterin yliopistoon Iso-Britanniaan

Merkonomi, yrittäjän ammattitutkinto... Sirpa Mällinen opiskelee jo toista tutkintoaan Point Collegen aikuiskoulutuksessa

Porvoon vuoden nuori yrittäjä ponnistaa perheyrityksestä – ja Point Collegesta

Lähihoitajaksi opiskelu on monipuolista - Anni kävi Kiinassa työssäoppimassa

Pirjo Pajusalo tekee mattoja maailmalle mittatilaustyönä ja syventää liiketoimintaosaamistaan oppisopimuksella Point Collegessa

Ravintola-alalta hoitajaksi

Huippu-urheilun ja opiskelun voi yhdistää – Oliver Lindell golfaa huipulla ja opiskelee Point Collegessa

Tinja - tanssien töihin perheyritykseen

Anna valmistui lähihoitajaksi

Ronista tuli tiimiesimies

Point Collegen kautta eteenpäin – ja ulkomaille

Espanja kutsui – Michaela Winogradow tarttui tilaisuuteen

Michaela Winogradow aloitti opiskelun Point Collegessa syksyllä 2017. Hän vaihtoi eläintenhoitoalalta merkonomiopintoihin Point Collegeen koska arveli, että liiketalouden opinnot antavat mahdollisuuden jatkaa vaikka mihin. Käänteissään nopeana Michaela saa tutkinnon suoritettua jo keväällä, ja suunnitelmissa oli hakea jatko-opintoihin Haaga-Helian englanninkieliseen koulutusohjelmaan, Tourism and Event Management.

Point Collegessa opiskelua Michaela kiittelee mm. siitä, että opintoja on voinut suorittaa omassa yksilöllisessä tahdissaan. Työssäoppimisjaksoja on sisältynyt opintoihin monipuolisesti: mm. Porvoon retkeilymajassa ja Espanjan Torreviejan Suomi-kaupassa. Espanjan työssäoppimistilaisuuteen Michaelaa vinkkasi tarttumaan merkonomien monimuoto-opintoryhmää luotsaava Catharina Aarnio. Michaela hakikin Torreviejan Suomi-kauppaan samalta istumalta mahdollisuudesta kuultuaan. Majoitus ja lennot olivat varattu jo samana päivänä. Torreviejassa vierähti kuusi viikkoa marras-joulukuussa 2017.

Aikaa asiakkaille – ja vähän eläimillekin

Michaelan hankkima vuokra-asunto sijaitsi rauhallisella alueella Torreviejassa, Alicanten maakunnassa, Espanjassa. Työpaikalle oli matkaa reilut kolme kilometriä, rantaan vajaa kilometri ja päivälämpötila oli 21 astetta.

– Työpaikkani, Suomi-kauppa oli pieni ja viihtyisä ja sisälsi kokoonsa nähden erittäin laajan valikoiman erilaisia suomalaisia tuotteita. Työnantajani Pirjo oli erittäin mukava. Sain häneltä paljon vinkkejä Torreviejassa asumiseen ja olemiseen, Michaela kertoo.

   

– Työtehtäviini Suomi-kaupassa kuului tuotteiden hyllytystä, kuormien purkua ja tavaroiden järjestelyä, punnitusta ja pussitusta sekä tietysti kassatyötä ja asiakaspalvelua. Suomi-kaupan asiakkaat ovat pääosin Torreviejassa eläkepäiviään viettäviä suomalaisia. Heidän kanssaan pääsikin juttelemaan aivan eri tavalla kuin päivittäistavarakaupassa kotimaassa. Kaikilla asiakkailla oli aina jotakin sanottavaa, osalla vähemmän ja osalla taas pitkiäkin tarinoita kerrottavanaan. Se tekikin työstä erittäin mukavaa. Pienen kaupan ehdoton etu on henkilökohtainen kontakti asiakkaisiin. Välillä kannoin asiakkaan koria ja kysyin mitä sinne laitetaan ja vein ostokset autoon asti, Michaela kuvaa työskentelyä Suomi-kaupassa.

– Vakioasiakkaisiin kuului myös kulkukissa Pekka Töpöhäntä. Pekka kävi säännöllisesti Suomi-kaupalla sekä viereisessä suomalaisessa kahvilassa. Kissalla ei, kuten nimestä voi päätellä, ole häntää, kuvailee Michaela paikallista kulkukissaa.
– Ehdottomasti mieluisin työtehtäväni oli vahtia asiakkaiden koiria ulkona heidän tehdessään rauhassa ostoksia sisällä Suomi-kaupassa. Silittelin lemmikkejä ja juotin niille vettä, Michaela kertoo monipuolisesta ja mukavasta toimenkuvastaan.
– Vapaa-ajalla kiertelin paljon ympäristössä. Vietin myös rantaelämää, vaikka paikalliset jo kulkivatkin toppatakeissa. Sukulaiset ja ystävät kävivät myös moikkaamassa, jolloin tuli tutustuttua myös klubielämään. Muuten keskityin työpäivien jälkeen opiskeluun ja kurssisuoritusten tekemiseen. Etäopiskelu oli tehty helpoksi, ja kaikki sujui paljon paremmin kuin olin alun perin osannut ajatella, Michaela toteaa tyytyväisenä.

Opiskelu Point Collegessa on monipuolista ja tilaisuuteen kannattaa tarttua

Point Collegessa opiskelua Michaela suosittelee ihan kenelle tahansa, koska opiskelijalle tehdään polku niin yksilölliseksi.
– Opinnoissa on paljon joustoa työn tai perhetilanteen mukaan. Moodlessa on hyvät materiaalit, joten opiskelu onnistuu hyvin myös etänä jos ei pääse tunnille. Opettajat ovat mukavia ja heitä on helppo lähestyä jos tarvitsee apua tai haluaa mennä jo aiheessa eteenpäin omaan tahtiinsa, Michaela kiittelee.
– Ulkomaan jaksoja voin suositella ihan kaikille. Ne mahdollisuudet kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Ulkomaan jaksoilla saa laajemman näkemyksen työstä ja opiskeltavasta alasta. Torreviejan Suomi-kaupassa pystyi esimerkiksi olemaan hyvä asiakaspalvelija ja todella keskittymään asiakkaan tarpeisiin kiireettömässä ympäristössä, Michaela kertoo.

Opinnot Point Collegessa antavat hyvät mahdollisuudet jatkaa eteenpäin. Ennen hakeutumista jatko-opintoihin Michaela on kuitenkin taas menossa maailmalle. Edessä on kahden viikon opiskelu helmikuussa Englannissa, määränpäänä Peterborough. Osallistumismahdollisuudesta ’language and culture programmeen’ tuli tieto Point Collegen Wilman kautta, ja Michaelahan tarttui heti tilaisuuteen.

Toivotamme onnea Michaelalle opintoihin niin kotimaassa kuin ulkomailla!

Kuvat: Michaela Winogradowin arkisto.