Point Collegen kautta eteenpäin – ja ulkomaille

Ravintola-alan kokemus + merkonomiopinnot = osaava ammattilainen

Työssäoppimisjakso ulkomailla avartaa maailmankuvaa

Tarun lähihoitajapolku: työssäoppimista päiväkodissa Kiinassa, omassa vanhassa eskarissa, väyläopintoja ammattikorkeakoulussa…

Mimosa Keränen valmistautui Taitaja2017-finaaliin toiseksi parhaan paikalta kunniakirja kainalossaan

Markus Varkki työskentelee Tukholmassa Senior Account Managerina

Armenia, Bulgaria, Suomi – Moris Bakalovin polku johti yrittäjäksi Suomeen ja merkonomiopintoihin Point Collegeen

Inari Hell löysi oman paikkansa lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen parista

Janette antaa Point Collegelle kiitosta kolmikielisyydestä, kansainvälisyydestä, yhteisöllisyydestä, hyvästä ilmapiiristä ja opetuksesta

Point Collegen kautta kansainvälisyyteen – Aleksi Yrtti jatkoi Worcesterin yliopistoon Iso-Britanniaan

Merkonomi, yrittäjän ammattitutkinto... Sirpa Mällinen opiskelee jo toista tutkintoaan Point Collegen aikuiskoulutuksessa

Porvoon vuoden nuori yrittäjä ponnistaa perheyrityksestä – ja Point Collegesta

Lähihoitajaksi opiskelu on monipuolista - Anni kävi Kiinassa työssäoppimassa

Pirjo Pajusalo tekee mattoja maailmalle mittatilaustyönä ja syventää liiketoimintaosaamistaan oppisopimuksella Point Collegessa

Ravintola-alalta hoitajaksi

Huippu-urheilun ja opiskelun voi yhdistää – Oliver Lindell golfaa huipulla ja opiskelee Point Collegessa

Tinja - tanssien töihin perheyritykseen

Anna valmistui lähihoitajaksi

Ronista tuli tiimiesimies

Pirjo Pajusalo tekee mattoja maailmalle mittatilaustyönä ja syventää liiketoimintaosaamistaan oppisopimuksella Point Collegessa

P1110176uutiskirje

Pirjo Pajusalon yritys Linida Design Oy on valmistanut mittatilaustyönä luonnonmukaisista materiaaleista mattoja lähelle ja kauas jo vuodesta 2008. Tilauksia on toimitettu aina Abu Dhabia myöten. Pirjo halusi yritystoiminnan ohessa syventää liiketoimintaosaamistaan erityisesti taloushallinnon osalta ja suorittaakin parhaillaan Point Collegen aikuiskoulutuksessa liiketalouden perustutkintoa yrittäjän oppisopimuksella. Pirjo kiittelee oppisopimusopiskelun sujuvuutta Point Collegessa.
– Oppisopimusprosessi on tehty opiskelijalle niin helpoksi, että hän voi rauhassa keskittyä olennaiseen – siis opiskeluun, hän summaa.

Tutkinto omassa yrityksessä työskentelemällä 

Saatuaan aikanaan kipinän kankaankudontaan kansalaisopiston kurssilta, Pirjo Pajusalo jatkoi opiskelua suorittamalla tekstiiliartesaanin tutkinnon Borgå hantverks- och konstindustriskolanissa (nyk. Inveon). Pyöritettyään omaa yritystä, Linida Design Oy:tä, vuodesta 2008 lähtien, Pirjo halusi myös syventää liiketoimintaosaamistaan ja hakeutui Point Collegen aikuiskoulutukseen.

Pirjo Pajusalon suunnittelemaan maanläheisen mallistoon kuuluu mallit Ajatus, Odotus, Huvitus, Kaipaus ja Lupaus. Näistä malleista hän valmistaa asiakkaille mattoja mittatilaustyönä.
– Tarjontaa matoista kyllä löytyy, mutta standardikoot ja -mallit eivät usein sovi ihmisten asuntoihin tai sisustuksen väreihin. Linida Design Oy:n mallistosta asiakas saa toivomiensa mittojen ja värien mukaisen maton kotiinsa. Asiakkaitani ovat yksityiskodit ja lomahuvilat, sisustussuunnittelijat ja arkkitehdit. Asiakkaat ovat tyytyväisiä, koska voivat keskustella suoraan valmistajan kanssa tilattavan maton ominaisuuksista, ja tietävät näin mistä ja miten materiaalit tulevat. Myös Ulkoministeriö on tilannut mattojani Suomen suurlähetystöihin ympäri maailmaa. Heille on tärkeää juuri uniikit mitat sekä tuotteiden suomalainen suunnittelu ja valmistus, Pirjo kertoo.

Linida Design Oy käyttää mattojen valmistuksessa luonnonmateriaaleja ja langat värjätään eettisesti ja ympäristöystävällisesti.
– Valmistan mattoni villasta ja pellavasta. Pellava tulee suomalaisen tukkurin kautta ja villalle olen löytänyt toimittajan Uudesta-Seelannista. Materiaalit värjätään Suomessa turvallisilla ja ympäristöystävällisillä väriaineilla Linida Design Oy:n oman värikartan mukaan, Pirjo kertoo.

”Minun on Point Collegessa annettu keskittyä olennaiseen – opiskeluun”

Pirjo on tyytyväinen, että lähti opiskelemaan. Kimmokkeen antoi halu ymmärtää myös oman yrityksen talouspuolta paremmin myynnin ja markkinoinnin lisäksi. Liiketalouden perustutkinto on myös hyvä turva koko ajan muuttuvassa Suomen ja koko maailman taloudellisessa tilanteessa.
– Minut on otettu erittäin hyvin vastaan Point Collegessa. Opiskelu on ollut minulle iloinen yllätys ja olen saanut paljon positiivisia kokemuksia ja oivalluksia. Minun ei ole tarvinnut yksin kompuroida maaliin, vaan olen saanut apua joka puolelta. Tapasin ensin Jari Wetterstrandin, joka ohjasi minut tutkinnon pariin. Siitä käynnistyi oppisopimusprosessi, jossa Susan Helenius-Nieminen on oppisopimustoimistossa tehnyt asiat minulle niin valmiiksi, ettei minun ole itse tarvinnut miettiä niitä. Catharina Aarnio on ohjannut ammattitaidolla minua eteenpäin tutkinnon suorittamisessa. Minua on vain kehotettu keskittymään opiskeluun ja kerrottu, että Point College hoitaa muun, Pirjo kiittelee.

Pirjo on ollut tyytyväinen myös lähipäiviltä saamaansa teoriaopetukseen.
– Opetus on ollut juuri sopivan käytännön läheistä, että siitä on konkreettista hyötyä omassa työssä. Olen ollut myös positiivisesti yllättynyt henkilökohtaiseen ohjaukseen, jota olen saanut. Olen osallistunut myös yrittäjille suunnattuihin iltaluentoihin ja saanut uutta tietoa sekä vahvistusta omille toimintatavoille yrittäjänä, Pirjo kertoo.

Oppisopimusopiskelu on Pirjon mielestä erinomainen tapa hankkia osaamista.
– Opiskelumuotona oppisopimusopiskelu sopii mielestäni kaikille aikuisille, oli sitten toisen palveluksessa tai yrittäjä. Toivoisin, että työnantajat ymmärtäisivät minkä hyödyn he saavat siitä, että työntekijä kouluttautuu oppisopimuksella, Pirjo tähdentää.

Myöskään opiskelun jatkaminen merkonomin tutkinnon jälkeen ei tunnu Pirjosta täysin mahdottomalta ajatukselta. Yrittäjän ammattitutkinto on erinomainen jatko liiketoiminnan perustutkinnon päälle, jos haluaa kehittää oman yrityksensä liiketoimintaa. Ja opiskelu kannattaa aina. Oppisopimuksella tutkinnon suorittamisen maksaa vain 58 € (OPH:n tutkintomaksu), ja tutkinnon suoritettuaan opiskelija voi hakea Koulutusrahastolta aikuiskoulutusstipendiä.