Uusia tapoja oppia ja opettaa – työelämälähtöisesti

Point Collegen kautta eteenpäin – ja ulkomaille

Ravintola-alan kokemus + merkonomiopinnot = osaava ammattilainen

Työssäoppimisjakso ulkomailla avartaa maailmankuvaa

Tarun lähihoitajapolku: työssäoppimista päiväkodissa Kiinassa, omassa vanhassa eskarissa, väyläopintoja ammattikorkeakoulussa…

Mimosa Keränen valmistautui Taitaja2017-finaaliin toiseksi parhaan paikalta kunniakirja kainalossaan

Markus Varkki työskentelee Tukholmassa Senior Account Managerina

Armenia, Bulgaria, Suomi – Moris Bakalovin polku johti yrittäjäksi Suomeen ja merkonomiopintoihin Point Collegeen

Inari Hell löysi oman paikkansa lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen parista

Janette antaa Point Collegelle kiitosta kolmikielisyydestä, kansainvälisyydestä, yhteisöllisyydestä, hyvästä ilmapiiristä ja opetuksesta

Point Collegen kautta kansainvälisyyteen – Aleksi Yrtti jatkoi Worcesterin yliopistoon Iso-Britanniaan

Merkonomi, yrittäjän ammattitutkinto... Sirpa Mällinen opiskelee jo toista tutkintoaan Point Collegen aikuiskoulutuksessa

Porvoon vuoden nuori yrittäjä ponnistaa perheyrityksestä – ja Point Collegesta

Lähihoitajaksi opiskelu on monipuolista - Anni kävi Kiinassa työssäoppimassa

Pirjo Pajusalo tekee mattoja maailmalle mittatilaustyönä ja syventää liiketoimintaosaamistaan oppisopimuksella Point Collegessa

Ravintola-alalta hoitajaksi

Huippu-urheilun ja opiskelun voi yhdistää – Oliver Lindell golfaa huipulla ja opiskelee Point Collegessa

Tinja - tanssien töihin perheyritykseen

Anna valmistui lähihoitajaksi

Ronista tuli tiimiesimies

Mimosa Keränen valmistautui Taitaja2017-finaaliin toiseksi parhaan paikalta kunniakirja kainalossaan

Point Collegen kolmannen vuoden merkonomiopiskelija Mimosa Keränen saavutti tammikuussa 2017 Hämeenlinnassa finaalipaikan Taitaja2017 -kilpailussa tietojenkäsittelyssä. Eikä minkä vain finaalipaikan – Mimosa oli finaalipaikan lunastaneista kilpailijoista toiseksi paras! Kaikki muut Mimosan Hämeenlinnan kilpakumppanit olivat datanomiopiskelijoita. Finaalipaikan lisäksi Mimosa sai semifinaalikilpaillun suoriutumisestaan kunniakirjan! Tietojenkäsittelyn kilpailutehtävissä testattiin Excelin, Wordin ja PowerPointin käyttötaitoja. Kilpailijoilla oli käytössään Windows 10 ja Office 2016 englannin kielellä.

Finaalia kohti hyvissä fiiliksissä

Haastattelimme Mimosaa ja hänen tietojenkäsittelyn opettajaansa Merja Törmästä ennen Taitaja2017 -kilpailun finaalia ja kyselimme heidän tuntojaan valmistautumisesta finaaliin.


Mimosa Keränen valmistautui finaalin opettajansa Merja Törmäsen ohjauksessa.

Mimosa odottaa finaalia hyvissä fiiliksissä.
– Kaverit ovat tsempanneet. Heistä tämä on hienoa! Myös opettajat ovat hehkuttaneet. Kotona ollaan asiasta innoissaan ja kannustetaan. Merja-ope odotti malttamattomana semifinaalin ratkaisua ja oli revetä liitoksistaan kun selvisi, että pääsin finaaliin, Mimosa kuvaa lähipiirin reaktioita menestyksestään.

Finaaliin valmistautuminen voi nyt alkaa, sillä kilpailun järjestäjiltä on juuri haastattelun kynnyksellä tullut ohjeita toukokuun koitosta varten. Finaali jakautuu kolmelle päivälle. Tehtäviä tulee Excelistä, Wordista, PowerPointista ja nyt semifinaaleihin verrattuna uutena alueena on nyt tiedon haku tietokannasta. Nyt työn alla on yksi PowerPoint-harjoitus, ja sitten Mimosa alkaa opiskella tiedon hakua Merja Törmäsen ohjauksessa. Kuten jo semifinaalissa, myös finaalissa käytetään englanninkielisiä Windows10 ja Office2016.

Mimosa odottaa kilpailua rauhallisin mielin eikä opettajakaan jännitä vielä tässä vaiheessa. Semifinaalissa opettajaa tosin jännitti.
– Säikähdin, kun Mimosa lähti semifinaaleissa Excel-osuudessa luokasta jo 45 minuuttia ennen kilpailuajan loppumista. Mutta syy olikin siinä, että Mimosa oli odottanut paljon vaikeampia tehtäviä, ja selviytyikin jo reippaasti etuajassa kilpailutehtävästä, Merja Törmänen kehuu opiskelijaansa.

Kun opiskelija kyseenalaistaa opettajakin oppii

Merja Törmänen on opettanut Mimosaa kaikki kuluneet kolme vuotta, kun Mimosa on suorittanut merkonomin tutkintoa.
– Opiskelijana Mimosa on tarkka kuuntelija, kun tulee uusi asia. Hän osaa soveltaa ja kyseenalaistaa ja keksii itse uusi juttuja. Mimosa kysyy usein voisiko jonkun asian tehdä toisella, esittämällään tavalla. Siinä oppii sekä opettaja että opiskelija. Mimosa on nopea tekijä ja oppii nopeasti, Merja Törmänen kiteyttää yhteistyön Mimosan kanssa.

Merkonomin tutkinnon Mimosa on Point Collegessa suorittanut osaamisalanaan talous- ja toimistopalvelut.
– Valitsin taloushallinnon linjan, koska minulla oli siihen potentiaalia ja se kiinnosti. Tietojenkäsittelyn lisäksi minua kiinnostaa myös kirjanpito, laskutus, palkanlaskenta, Mimosa kertoo.

Merkonomiopintoihin kuuluvista työssäoppimisjaksoista Mimosa työskenteli viimeksi 11 viikkoa R-kioski Oy:llä pääkonttorissa.
– Sain käyttää paljon Exceliä ja yrityksen kirjanpito-ohjelmia. Sain myös tehdä makroja eli tallentaa komentosarjoja. Työharjoittelu oli tosi kivaa. Ohjeet annettiin selkeästi, sain tehdä asioita oma-aloitteisesti ja tuoda uusia ideoita ja kokeilla niitä. Ideoitani ei kumottu, vaan minua kuunneltiin, Mimosa kiittää työssäoppimisjaksoaan R-kioski Oy:n pääkonttorissa.

Mimosa valmistui merkonomiksi hieman etuajassa jo tammikuussa 2017. Taitaja2017 -finaaliin valmistautumisen lisäksi hän hakee nyt keväällä jatko-opintoihin ammattikorkeakouluun taloushallinto- tai rahoitus- ja finanssipainotteiselle linjalle ja etsii töitä kevääksi ja kesäksi.

Koko Point College kannustaa Mimosaa

Point Collegessa valmistaudutaan jo seuraavienkin vuosien menestykseen Taitaja-kilpailuissa. Jo semifinaaleissa oli mukana yksi toisen vuoden toimistopalvelut-tutkinnon osan opiskelija, ja myös finaaliin on varattu paikka yhdelle opiskelijalle päästä jo tässä vaiheessa seuraamaan kilpailua paikan päälle.