Point Collegen kautta eteenpäin – ja ulkomaille

Ravintola-alan kokemus + merkonomiopinnot = osaava ammattilainen

Työssäoppimisjakso ulkomailla avartaa maailmankuvaa

Tarun lähihoitajapolku: työssäoppimista päiväkodissa Kiinassa, omassa vanhassa eskarissa, väyläopintoja ammattikorkeakoulussa…

Mimosa Keränen valmistautui Taitaja2017-finaaliin toiseksi parhaan paikalta kunniakirja kainalossaan

Markus Varkki työskentelee Tukholmassa Senior Account Managerina

Armenia, Bulgaria, Suomi – Moris Bakalovin polku johti yrittäjäksi Suomeen ja merkonomiopintoihin Point Collegeen

Inari Hell löysi oman paikkansa lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen parista

Janette antaa Point Collegelle kiitosta kolmikielisyydestä, kansainvälisyydestä, yhteisöllisyydestä, hyvästä ilmapiiristä ja opetuksesta

Point Collegen kautta kansainvälisyyteen – Aleksi Yrtti jatkoi Worcesterin yliopistoon Iso-Britanniaan

Merkonomi, yrittäjän ammattitutkinto... Sirpa Mällinen opiskelee jo toista tutkintoaan Point Collegen aikuiskoulutuksessa

Porvoon vuoden nuori yrittäjä ponnistaa perheyrityksestä – ja Point Collegesta

Lähihoitajaksi opiskelu on monipuolista - Anni kävi Kiinassa työssäoppimassa

Pirjo Pajusalo tekee mattoja maailmalle mittatilaustyönä ja syventää liiketoimintaosaamistaan oppisopimuksella Point Collegessa

Ravintola-alalta hoitajaksi

Huippu-urheilun ja opiskelun voi yhdistää – Oliver Lindell golfaa huipulla ja opiskelee Point Collegessa

Tinja - tanssien töihin perheyritykseen

Anna valmistui lähihoitajaksi

Ronista tuli tiimiesimies

Merkonomi, yrittäjän ammattitutkinto… Sirpa Mällinen opiskelee jo toista tutkintoaan Point Collegen aikuiskoulutuksessa

P1120352

Sirpa Mällinen valmistui keväällä 2014 merkonomiksi Point College/Aikuiskoutuksesta ja jatkaa nyt opintojaan yrittäjän ammattitutkinnon parissa.
– Point College on onnistunut mielestäni kaikessa, siksi lähdin suorittamaan vielä toistakin tutkintoa. Toimistossa Taidetehtaalla on ihania ihmisiä, luennoijat ovat ammattilaisia ja olen saanut opiskelun kautta uusia kontakteja, ystäviä ja asiakkaita sekä verkostoitunut, Sirpa summaa. Sirpa on toiminut jo 20 vuotta yrittäjänä taloushallinnon alalla ja hänellä on oma yritys, Porvoon toimistopalvelu Oy. Sekä keväällä päätökseen saatu liiketalouden perustutkinto että nyt meneillään oleva yrittäjän ammattitutkinto tukevat erinomaisesti yrittäjänä toimimista.

Merkonomin tutkinto työssä oppien

Porvoolainen Sirpa Mällinen mietti pari vuotta sitten opiskelun aloittamista. Ystävä, joka tuolloin jo opiskeli merkonomiksi Point College/Aikuiskoulutuksessa, suositteli Sirpalle samaa tutkintoa. Sirpa soittikin heti Point Collegeen ja aloitti merkonomin opinnot lähes samalta istumalta. Opintoihin kului kaksi talvea ja keväällä 2014 vietettiin jo Sirpan valmistujaisia. – Valitsin liiketalouden perustutkinnon, sillä se tukee parhaiten omaa työtäni yrittäjänä. Merkonomin tutkinto on monipuolinen ja suuntautumisvaihtoehtoja on useita. Vapaa-ajasta ei tarvinnut nipistää aikaa opiskeluun, sillä kaiken opitun pystyi soveltamaan niin täysin omaan työhön. Opiskelu oli omalla kohdallani kirjaimellisesti työssä oppimista, ja kaikkea opittua pystyi hyödyntämään heti käytännössä, Sirpa kertoo.

Aikaa vei Sirpan mukaan opiskelussa eniten näyttösuunnitelman kokoaminen. Siihen panostettu aika kuitenkin kannatti. Sirpa sai liiketalouden perustutkinnon viiteen tutkinnon osaan liittyen kokoamistaan tutkintosuorituksista arviointikeskustelussaan täydet viisi pistettä. Arvioijat pitivät suoritusta täydellisenä.

Sirpa jatkoi vielä yrittäjän ammattitutkintoon, ”koska kaikki oli Pointissa hyvää”

Yrittäjänä taloushallinnon alalla jo 20 vuotta toiminut Sirpa tarjoaa yrityksensä, Porvoon toimistopalvelu Oy:n välityksellä taloushallinnon palveluja pienille yrityksille. Opiskelun ja työnteon lisäksi hän toimi myös mentorina Point Collegen yrittäjän ammattitutkinnon opiskelijalle. Tämä mentorina toimiminen sai Sirpan myös itse lähtemään yrittäjän ammattitutkinnon suorittajaksi.
– Point on mielestäni onnistunut kaikessa. En olisi tullut muuten uudelleen tänne opiskelemaan. Opiskelu ei ollut liian koulumaista, vaan minulla oli aikuisen vapaus ja pystyin opiskelemaan omaehtoisesti, omista lähtökohdistani. Nyt yrittäjän ammattitutkinnosta haen erityisesti työkaluja yritykseni myyntiin ja markkinointiin. Myös nettimarkkinointiin ja sosiaaliseen mediaan liittyvät luennot kiinnostavat juuri oman yritystoiminnan kehittämisen kannalta. Ja tiedä vaikka vielä tämänkin tutkinnon jälkeen innostuisin jatkamaan. Onhan vielä esimerkiksi taloushallinnon ammattitutkinto, josta varmasti myös saisin paljon työhöni taloushallinnon alan yrittäjänä, Sirpa maalailee jo tulevaisuudesta.

Huippujuttu

Opiskelua Point College/Aikuiskoulutuksessa Sirpa voi suositella lämpimästi kenelle vaan.
– Jatkakaa samaan malliin! Oppisopimusopiskelu on huippujuttu. Opiskelijoita palvelevat huippuihmiset. Susanille ja Jarille on aina mukava soittaa ja koskaan ei kuulosta siltä, että opiskelijalle ei olisi aikaa. Aina autetaan eteenpäin.