Uusia tapoja oppia ja opettaa – työelämälähtöisesti

Point Collegen kautta eteenpäin – ja ulkomaille

Ravintola-alan kokemus + merkonomiopinnot = osaava ammattilainen

Työssäoppimisjakso ulkomailla avartaa maailmankuvaa

Tarun lähihoitajapolku: työssäoppimista päiväkodissa Kiinassa, omassa vanhassa eskarissa, väyläopintoja ammattikorkeakoulussa…

Mimosa Keränen valmistautui Taitaja2017-finaaliin toiseksi parhaan paikalta kunniakirja kainalossaan

Markus Varkki työskentelee Tukholmassa Senior Account Managerina

Armenia, Bulgaria, Suomi – Moris Bakalovin polku johti yrittäjäksi Suomeen ja merkonomiopintoihin Point Collegeen

Inari Hell löysi oman paikkansa lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen parista

Janette antaa Point Collegelle kiitosta kolmikielisyydestä, kansainvälisyydestä, yhteisöllisyydestä, hyvästä ilmapiiristä ja opetuksesta

Point Collegen kautta kansainvälisyyteen – Aleksi Yrtti jatkoi Worcesterin yliopistoon Iso-Britanniaan

Merkonomi, yrittäjän ammattitutkinto... Sirpa Mällinen opiskelee jo toista tutkintoaan Point Collegen aikuiskoulutuksessa

Porvoon vuoden nuori yrittäjä ponnistaa perheyrityksestä – ja Point Collegesta

Lähihoitajaksi opiskelu on monipuolista - Anni kävi Kiinassa työssäoppimassa

Pirjo Pajusalo tekee mattoja maailmalle mittatilaustyönä ja syventää liiketoimintaosaamistaan oppisopimuksella Point Collegessa

Ravintola-alalta hoitajaksi

Huippu-urheilun ja opiskelun voi yhdistää – Oliver Lindell golfaa huipulla ja opiskelee Point Collegessa

Tinja - tanssien töihin perheyritykseen

Anna valmistui lähihoitajaksi

Ronista tuli tiimiesimies

Markus Varkki työskentelee Tukholmassa Senior Account Managerina

IMG_3032  IMG_3455

Markus Varkki on valmistunut Point Collegesta merkonomiksi. Hän vaikuttaa nykyään Klarna AB:ssa Tukholmassa, jossa työskentelee nimikkeellä Senior Account Manager. Elina Palonen oli yhteydessä entiseen oppilaaseensa, joka muistelee opintojaan Point Collegessa hymyssä suin ja antaa kiitosta opettajilta saamalleen kannustukselle. Lue kuinka Markus vastasi hänelle esitettyihin kysymyksiin:

Mitä ajatuksia sinulla oli tulevaisuudestasi kun valmistuit?

– Kun valmistuin Point Collegesta olin miehenalku, jolla oli valtava halu ja nälkä lähteä rakentamaan uraa mielenkiintoisella alalla, mieluiten kansainvälisessä yrityksessä. Oli vielä hieman hakusessa mihin olin lähdössä, mutta tiesin, että mitä ikinä teenkin, sen tulee olla haastavaa. Olen ollut syntymästäni lähtien persoona, joka kiipeää korkeimman horisontissa nähtävissä olevan maston huippuun.

Mitä teit valmistumisesi jälkeen?

– Point Collegesta valmistumisen jälkeen tiesin, että minua odottaa kesän jälkeen kuuden kuukauden armeijaura Santahaminassa. Siksi vietinkin ainakin omasta mielestäni ansaitun kesäloman. Armeijassa oloajasta otin kaiken irti. Se kannatti, sillä aika olikin ikimuistoinen. Kuusi kuukautta armeijaan saapumisestani lähdin sieltä moottoripyörälähetin natsoin kohti uusia tuulia.

– Aloin silloin miettiä tarkemmin mitä elämältäni ja uraltani haluan. Päätin, että haen töitä ainoastaan kansainvälisesti kasvavista yrityksistä ja kasvavalta alalta, jossa on mahdollisuus kehittyä. Näin päädyinkin onnistuneen haastattelun ja pienen onnenpotkun kautta työskentelemään Helsinkiin, Klarnalle.

Miten päädyit nykyiseen työpaikkaasi Tukholmassa?

– Aloitin työt nelisen vuotta sitten Klarnalla Helsingissä. Klarna on yksi maailman nopeimmin kasvavista teknologia-, verkkokauppa- ja rahoitusalan yrityksistä. Minulla oli hyvät työkalut kasvaa alalla. Kolme ja puoli vuotta yrityksessä työskenneltyäni sain tarjouksen muuttaa Euroopan pääkonttorillemme Tukholmaan, josta nappasinkin Senior Account Managerin pestin – ja tällä samaisella tiellä olen vieläkin.

Mitä ajattelet näin jälkeenpäin merkonomiopinnoistasi? Mitä on jäänyt mieleen? Mistä on ollut hyötyä?
– Kun muistelen opiskeluaikoja Point Collegesta, nousee minulla automaattisesti hymy huulille. Muistot kantavat aina asiansa osaavaan opettajakuntaan, mahtavaan lounasruokalaan ja sen henkilöstöön sekä opettavaisiin ja ikimuistoisiin työharjoitteluihin.

– Itse pidän tärkeimpänä asiana opiskeluajaltani sitä, että opettajat olivat aina erittäin kannustavia, ja luokassamme vallitsi aina erittäin avoin ja huumorilla höystetty tunnelma. Tämä mahdollisti sen, että kaikki oppilaat uskalsivat kertoa omia mielipiteitään ja näkemyksiään asiasta kuin asiasta. Tämä loi ennen kaikkea uskaltamisen, itsensä ylittämisen ja innovoinnin meininkiä. Tämä on mentaliteetti, joka on itselleni jäänyt erittäin vahvasti mieleen opiskeluajoiltani, ja tätä kannan ylpeänä tänäkin päivänä mukanani töissä ja töiden ulkopuolella.

Kenelle suosittelet opiskelua Point Collegessa?

– Suosittelen avoimesti koko sydämestäni Point Collegea henkilöille, jotka ovat vielä hieman epävarmoja siitä mihin haluavat elämäänsä suunnata sekä henkilöille, jotka tietävät haluavansa työskennellä kaupallisella alalla.

– Kolmen vuoden opiskelu mahtavassa ympäristössä osaavien opettajien keskellä ei ole paha diili, varsinkin kun koulutusta voi hyödyntää milteipä jokaisessa ammatissa.