Huippu-urheilun ja opiskelun voi yhdistää – Oliver Lindell golfaa huipulla ja opiskelee Point Collegessa

0010 Tiukassa Olympiakisassa

Oliver Lindell on vuonna 1998 syntynyt porvoolainen golfaaja. Oliver on pelannut golfia Virvik Golfissa vuodesta 2008 lähtien. Varsinainen kilpaileminen alkoi vuonna 2010.

Merkonomiksi golfaamisen ohella

Oliver aloitti liiketalouden opinnot Point Collegessa syksyllä 2014, mutta satsaa samalla täysipainoisesti golf-uraansa. Point College oli opiskelupaikkana Oliverille luonteva vaihtoehto, toimivathan vanhemmat yrittäjinä, ja äiti on aikanaan valmistunut samasta opinahjosta. Hyvä syy opiskelupaikan valintaan oli myös se, että urheilu-uran ja ammattiin valmistumisen yhdistäminen onnistuu Point Collegessa hyvin. Tämän mahdollistaa opintojen suorittamisesta tehty suunnitelma. Aikaa jää opiskelulta ja golfaamiselta silti vielä myös kavereiden kanssa olemiseen. Läksyjä ei ole liikaa – asioita opitaan Point Collegessa tekemällä.

Ulkomaanmatkoja ja kilpailumenestystä

Syyslukukauteen on mahtunut jo kaksi kilpailumatkaa ulkomaille. Elokuussa Oliver teki voittoisan matkan nuorten Olympialaisiin Kiinan Nanjingiin, jossa sijoitus oli hienosti viides. Pronssista tulos jäi vain kahden lyönnin päähän. Syyskuun alussa Oliver kilpaili Italian Biellassa Italian International u16 Golf Championship –kilpailuissa, jossa sijoitus oli t12. Kotimaassa Pickalan esikarsinnassa sijoitus oli 7. Karsinnoista pääsi jatkoon 8. Lokakuun alussa on vielä edessä Tanskassa Nordic Leaguen ammattilaiskiertueen karsintafinaali. Sitten koittaa talvitauko, mutta golfkausi käynnistyy jälleen tammikuussa, jolloin reissaaminen alkaa taas .

Huippu-urheilun ja opiskelun yhdistäminen vaatii suunnittelua

Yläasteella Oliverille kertyi kilpailemisen myötä poissaoloja runsaasti. Point Collegessa poissaolotuntien määrä kivunnee myös korkealle, mutta opintojen suorittamisesta tehdyn suunnitelman avulla varmistetaan, että opinnot etenevät urheilu-uran ohella haluttuun tahtiin.

Tulevaisuus on golfaamista

Kaikki Oliverin tulevaisuuden suunnitelmat liittyvät tällä hetkellä golfiin. Kun taso on riittävän hyvä, on Oliverin tavoitteena European Tour, jonne päästyään pelaaja onkin jo ammattilainen. Golfaamista Oliver aikoo jatkaa niin pitkään kuin vain pystyy. Rahasta maailman kentillä pelaavat vielä yli 60-vuotiaatkin.

Oliverin urheilu-uraa voi seurata hänen omilta kotisivuiltaan: www.oliverlindellgolf.fi