Point Collegen Ada Forsman sijoittui hienosti Taitaja-finaalissa 14.–17.5.2018!

Ada Forsman sijoittui hienosti hopealle visuaalisen myyntityön Taitaja-kilpailussa Tampereella! Koko Point College onnittelee Adaa! Grattis Ada!

    
Tunnelmia Ada Forsmanin ensimmäiseltä kilpailupäivältä.

Taitaja 2018 -kilpailun finaali järjestettiin 14.–17.5.2018 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Visuaalisen myyntityön sarjassa kilpaili Point Collegen Ada Forsman valmentajanaan opettaja Sanne Nyholm.

Visuaalisen myyntityön Taitaja-kilpailun kahdeksan finalistin tehtäviin kuului toteuttaa elämyksellisiä ja kaupallisia esillepanoja sekä tapahtumamarkkinoinnin visuaalista toteuttamista erilaisille kohderyhmille. Jokaisessa päivätehtävässä arvioitiin työtehtävän toteuttamista, työsuoritusta ja tulosta. Kilpailijoiden tulei hallita somistusmateriaalien ja graafisen materiaalin käyttö sekä huomioida materiaalien uusiokäyttö. Lisäksi li osattava tuottaa asiakasinformaatio omiin esillepanoihin sekä soveltaa visuaalisen myyntityön esillepanotekniikoita. Kilpailussa mitattiin myös itsearviointi- ja vuorovaikutustaitoja. Kolmelle päivälle jakautuvat kilpailutehtävät olivat:

  1. Kaupallisen myyntialueen suunnittelu ja toteutus myymäläkalusteille
  2. Elämyksellisen ja innovatiivisen esittelypöydän suunnittelu ja toteutus yhteistyökumppanien tarinoita mukaellen
  3. Kohderyhmää innostavan ja teemaa mukailevan esillepanon suunnittelu Decostudy-ohjelmalla ja sen toteutus

Ada Forsman on valmistautunut Taitaja-kilpailuun Sanne Nyholmin opastuksella yhdessä luokkatoverinsa Nadine Johanssonin kanssa, joka on finaalissa hienosti varasijalla. Taitaja-kilpailuun valikoituvat parhaat opiskelijat opettajan suosituksen kautta.
– Koko visuaalisen myyntityön opetus on eräänlaista esikarsintaa, jonka avulla näen, kenellä on potentiaalia lähteä Taitaja-kisaan. Kilpaileminenkin maksaa semifinaaleineen, matkoineen ja usean päivän majoituksineen, joten ketä tahansa ei kilpailuun lähetetä, summaa Sanne Nyholm.

Ada Forsman on toisen vuoden liiketalouden opiskelija Point Collegen ruotsinkieliseltä linjalta.
– Adalla on pettämätön maku, värisilmää ja erinomainen tyylitaju. Hän ymmärtää mikä kuuluu mihinkin tyyliin. Hänellä on myös periksi antamaton luonne. Hän työskentelee niin kauan, kunnes on tulokseen tyytyväinen, Sanne Nyholm kehuu opiskelijaansa.

Kilpailussa arvioidaan taitojen lisäksi myös kilpailijoiden luonnetta ja sosiaalisia taitoja.
– Ada on seurannut muiden kilpailijoiden työskentelyä ja tietää ketä vastaan kilpailee. Hänellä on asenne kohdallaan, ja kilpailuun lähdetään voittamaan, hehkuttaa Sanne Nyholm.

Koska kysymyksessä on kilpailu, kuuluu jännityskin asiaan.
– Hieman jännittää ennen lähestyvää kilpailua ja yksilösuoritusta. On hyvä, että Nadine Johansson on mukana paikan päällä, kuvaa Ada Forsman tuntojaan.

Koko Point on kannustanut Adaa ja onnittelee hienosta suorituksesta!

  

Vasemmalla Ada Forsman Decostudy-suunnitteluohjelman äärellä. Oikealla Nadine Johansson ja Ada Forsman.