Laatuasiaa laatuiltapäivässä 9.11.2017

Torstaina 9.11.2017 pidettiin Pointin laatuiltapäivä. Vierailevana asiantuntijana oli paikalla Laatukeskuksen asiakkuusjohtaja Juha Tammi. Iltapäivän teemana oli laadunhallinta osana jokaisen omaa työtä ja työntekoa hankaloittavien asioiden poistaminen selkeällä prosessien suunnittelulla, kuvaamisella kehittämisellä. Iltapäivän aikana perehdyttiin myös Pointin oman laadunhallinnan perustana olevaan CAF-viitekehykseen sekä LEAN-ajatteluun, jonka tarkoitus on sujuvoittaa käytännön työtehtävien hoitamista ja vähentää työhön liittyvää hukka-aikaa, kuten epätietoisuutta siitä, kenen tonttiin mikin asia kuuluu ja miten.

Laatuiltapäivä liittyi LARK-hankkeeseen, ja siihen osallistui 14 henkilöä paikan päällä. Moni seurasi tapahtumaa lisäksi etänä striimattuna.

Loppujen lopuksi jokainen voi ihan itsekin vaikuttaa siihen, kuinka laadukasta toiminta ja toiminnan tulos on! Laadunhallinta kuuluu kaikille. Se voi olla myös pienten asioiden tekemistä yhdessä miettien kuinka voitaisiin tehdä asioita vieläkin paremmin

Jukka Hakala