Kiinalainen delegaatio vierailulla Point Collegessa

P1110866  P1110877

Point Collegessa vieraili tiistaina 23.9.2014 16-hengen kiinalaisdelegaatio Zheijiangin provinssista tutustumassa Point Collegeen ja suomalaiseen ammatillisen koulutuksen järjestämiseen.

Rehtori Sari Gustafsson toivotti vieraat tervetulleiksi oppilaitokseen ja esitteli ryhmälle Point Collegea organisaationa, valotti suomalaisen koulutusjärjestelmän perusideoita ja koulutuksen järjestäjän vastuita sekä ohjaus- ja johtamismenetelmiä, henkilöstön kehittämistä ja näiden asioiden merkitystä tuloksellisuudessa.

Päivän aikana vieraat saivat myös katsaukset Suomen ammatillisen koulutuksen opetussuunnitelmien eri tasoista ja toteutuksesta, opintojen ohjauksesta, opettajien koulutuksesta ja työllisyystilanteesta Suomessa sekä opetuksen arviointimenettelyistä. Myös työssäoppiminen ja ammattiosaamisen näyttöjen toteutus ja arviointi kiinnosti kiinalaisia vieraita.

Vierailu päättyi yhteiseen lounaaseen Point Collegen opiskelijaruokalassa, jossa vaihdettiin näkemyksiä ja kokemuksia päivästä ja ammatillisesta koulutuksesta yleensä.