Nordplus Junior project Sweden, SEEKING TOGETHER – Young people’s recipe for smoother integration April 16–20, 2018

  
Vasemmassa kuvassa Pointin opiskelijat Elsi Jäntti, Noora Kuisma ja Akseli Sjöberg. Oikealla yhdessä virolaisten, latvialaisten ja islantilaisten opiskelijoiden kanssa.


Haastattelutehtävän ohjeistus.

Three social and healthcare students from Point College, Elsi Jäntti, Akseli Sjöberg and Noora Kuisma, participated in a Nordplus project in Sweden Nyköping with their teacher Anna Roo. The topic of the meeting was: Migration Analyses. Why do people migrate? History and current situation. During the week the students got to work together in international groups and learn about the situation of migration in each others countries. They also interviewed people who had migrated to Sweden and heard their experiences of the migration process. The week was full of activities and lots of new friends were made!

Elsi Jäntti:

Porukka jolla lähettiin Ruotsiinoli ehkä paras mahdollinen, koko reissun aikana ei tullut hiljasia tai tylsiä hetkiä. Oltiin ekat hotellilla ja heti alettiin tutustua! Tokan päivän iltana tultiin jo tosi hyvin toimeen. Pelattiin joka ilta hotellilla korttia ja vietettiin aikaa yhdessä. Houstit oli super kivoja. Tällä reissulla ei ollu niin paljon pelailua, mutta yhteishenki oli siitä huolimatta aivan loistava!! Jotain pelejä pelattiin joukkueina ja Anna kannusti meitä aktiivisesti ja oltiin liekeis! Vikana iltana oli haikee olo, mutta oli kiva palata takas kotiin.

Akseli Sjöberg:

Reissu oli todella hauska. Tutustuin uusiin ihmisiin, joihin pidän edelleen yhteyttä. Opin myös paljon uusia asioita maahanmuutosta. Päivät olivat täynnä aktiviteetteja. Ei ollut tylsää tai tyhjää hetkeä. Lähtisin uudestaan mukaan.

Noora Kuisma:

Lähettiin siis Ruotsiin Nordplus-matkalle, ja se oli kyllä yksiä unohtamattomimpia matkoja. Porukka jonka kanssa vietettiin se viikko oli aivan mahtava. Niin paljon erilaisia ihmisiä, mutta silti jokainen tuli toimeen keskenään, eikä hiljaisia hetkiä ollut. Me oltiin ekat hotellilla, ja heti ensimmäisenä iltana tutustuttiin osaan porukoista, ja jo silloin tuntui että tämä reissu tulee menemään hyvin. Toisena iltana tuntui jo, että oltaisiin tunnettu jo kauan, koska niin luontevalta niiden ihmisten kanssa olo tuntui. Viikko kului ihan älyttömän nopeasti, ja vähän jopa haikein mielin tehtiin lähtöä silloin perjantaiaamuna, vaikka onhan koti aina koti. Kaikin puolin oli aivan mahtava reissu, jonka aikana oppi paljon uutta ja sai uusia kokemuksia ja uusia ystäviä.