Nordplus in Lithuania May 15–19, 2017

Topic of the last Nordplus mobility in Lithuania was ‘Dialog between generations’. Both participating students and teachers were engaged in a lively conversation on what it means to grow old, how to foster a better understanding between younger and older people and what all generations can do together to build a better future.

 

Below please find how the students think about the mobility (text in Finnish):

Nordplus-projekti Kaunasissa, Liettuassa

Tällä reissulla aiheena oli suvaitsevaisuus ja kuinka sitä pystyisi parantamaan. Matkan aikana syntyi todella nopeasti kaveriporukka, ja kaikilla synkkasi saman tien kun rupesimme keskustelemaan. Meitä oli matkalla mukana viidestä eri maasta. Mukana olivat Tanska, Ruotsi, Viro, Islanti sekä tietysti Suomi.

Kaunas on erittäin kaunis kaupunki. Joka päivä oli lämmintä ja aurinko paistoi. Liettuassa ihmiset olivat todella ystävällisiä kun heidän kanssaan pääsi lähemmin tekemisiin. Hyviä puolia turistille on juomien ja ruoan matala hintataso. Shoppailukierroksilla saa kuitenkin varautua maksamaan jokseenkin saman hinnan kun Suomessa. Kaunaksessa oli isoin kauppakeskus, minkä olen itse koskaan nähnyt, puolet isompi kuin Helsingin Itäkeskus.

Saimme matkan aikana paljon uusia kavereita eri maista. Osan kanssa pidän vieläkin yhteyttä joka päivä.

Lauri Tuomilehto