Business Intelligence, Sigfox-verkot, Augmented Reality ja robotiikka

ICT-ajankohtaisseminaari: Business Intelligence, Sigfox-verkot, Augmented Reality ja robotiikka 5.10.2017 veti väkeä Taidetehtaalle.

    

Ohjelma
 • 8:30 Aamukahvit
 • 9:00 Tilaisuuden avaus, Tarja Riihiluoma-Tuure, johtaja, työelämäpalvelut, Point College Oy
 • 9:10 Edera Partners esittäytyy, Mikael Eerola
 • 9:20 Business Intelligence ja Power BI, Hannu Kauremaa, Edera Partners Oy
 • 10:10 Sigfox-verkot ja IoT, Markku Patronen, Connected Finland Oy
 • 11:00 tauko
 • 11:10 Digi ja todellisuus kohtaavat (AR), Frans Tihveräinen, Eero Salminen flyAR Augmented Reality Studio Oy
 • 12:00 Lounastauko (omakustanteinen lounas esim. Taidetehtaalla ravintola Vitriinissä)
 • 13:00 Robotiikkaa tyvestä puuhun, Heikki Hietala, Haaga-Helia AMK
 • 14:00 Kahvit
 • 14:10 Digityöntekijä automatisoi tietotyön rutiinit, Jari Annala, Digital Workforce Oy
 • 15:00 Päivän yhteenveto ja tilaisuuden päätös, Juha Sonck, tutkintovastaava, Point College Oy

Puhujat:

Mikael Eerola
Asiakkuuspäällikkö, Ederan ratkaisujen ja valmennusten myynti ja tuotteistustehtävät. Mikael esittelee Ederaa sekä Ederan ratkaisuja ja kertoo niiden toimittamisesta Avaimet käteen ja Learn by Doing -konsepteilla.

Hannu Kauremaa, Senior Consultant, Microsoft Certified Trainer. Microsoft teknologioiden konsultointi- ja valmennustehtävissä yli 25 vuotta. Hannu kertoo BI, Power Bi ja IoT-asioista.

Jari Annala
Jarilla on pitkä kokemus palveluliiketoiminnasta, palvelukonseptoinnista, strategiasta, IT:stä ja prosessien digitalisaatiosta. Tällä hetkellä hän työskentelee digityöntekijöiden parissa ja auttaa organisaatioita puolittamaan tietotyön rutiinien kustannukset ja samalla pudottamaan prosessien digitalisoinnin kustannusta kymmenesosaan aiemmasta.

Tätä ennen hän on ollut luomassa ensimmäisiä suomalaisia kansainvälisiä ohjelmistotuotteiden menestystarinoita, tekemässä Suomesta maailman johtavan verkkolaskutusmaata, digitalisoimassa taloushallinnon prosesseja ja maksuliikennettä sekä tuottamassa ison konsernin IT-palveluita.

Frans Tihveräinen
Frans on flyARin perustaja (myös Silky Skateboardsin perustaja) ja hänen kiinnostuksensa lisättyyn todellisuuteen heräsi opiskeluaikoinaan Metropolia AMK:ssa. Frans näki AR:n siistinä ja uutena keinona elävöittää printtiä moniin tarkoituksiin. Reipas insinöörinalku päätti tehdä opinnäytetyönsä aiheesta Lisätty todellisuus näyttelykäytössä, jossa vertaili eri AR-alustoja ja toteutti kolmiulotteisen AR-toteutuksen Espoon Kaupunginmuseolle.

Eero Salminen
Eero on digimedian moniosaaja, oikea digitaalisen moniosaajuuden multihuipentuma jos tarkkoja ollaan. Eero pyörittelee 3D-malleja ja koodaa myös. Eeron kanssa flyAR pystyy toteuttamaan monimutkaisia ja interaktiivisia 3D-pohjaisia AR-toteutuksia.

Heikki Hietala
FM Heikki Hietala on ollut IT-alalla eri tehtävissä vuodesta 1986. Työuraan mahtuu niin lokalisointia, teknistä kirjoittamista, webmasterin ja käyttöliittymäsuunnittelun tehtäviä kuin multimediatuotantoakin. Viimeiset 14 vuotta Hietala on ollut Haaga-Helian tietojenkäsittelyn koulutusohjelman lehtori, erikoisaloinaan PK-yritysten tietojenkäsittely, käyttöliittymäsuunnittelu ja käyttäjäkokemus, ja vuodesta 2008 myös 3D-suunnittelu. 3D-tulostusta Hietala on opettanut vuodesta 2013. Uusin aluevaltaus on innovaatiotoiminta ja robotiikka.

Hietalan toiminnassa keskeistä on ennakkoluulottomuus ja avoimen lähdekoodin ympäristöjen hyödyntäminen, samoin kuin käyttäjän pitäminen kaiken IT-toiminnan keskiössä.

IoT enthusiastic, entrepreneur and founding partner of Sigfox operators Connected Baltics and Connected Finland. Markku has 20 years hands on technology business background from operator world and consumer electronics, from both entrepreneur and big corporate perspective. His current mission is to enable millions of smart objects connection to internet with a friction of current costs, by ultra narrow band LPWAN.