Oppisopimus

Oppisopimuskoulutus on mainio tapa yhdistää ammattiopinnot tietopuoliseen koulutukseen. Koulutus soveltuu niin nuorille kuin aikuisillekin. Koulutusmuodolla on pitkät perinteet ja sitä kehitetään jatkuvasti.

Oppisopimuskoulutus on Opetushallituksen jatko-opiskelukelpoiseen ammatilliseen tutkintoon johtavaa koulutusta. Tutkinnon perusteiden pohjalta oppisopimusopiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan jo hankitut alan tiedot ja taidot. Ohjelma tehdään yhdessä opiskelijan, työnantajan ja Point Collegen oman oppisopimustoimiston kanssa.

Koulutus järjestetään pääosin työpaikalla ja se perustuu opiskelijan ja työnantajan välillä tehtyyn määräaikaiseen opiskeluun yhdistettyyn työsopimukseen (oppisopimus). Oppisopimuskoulutuksessa työpaikalla käytännön työtehtävien yhteydessä järjestettäviä opintoja täydennetään tietopuolisilla opinnoilla. Koulutus suunnitellaan yhteistyössä opiskelijan ja työpaikan tarpeiden mukaiseksi. Digitaaliset oppimateriaalimme tukevat oppimista ja vähentävät lähipäivien määrää.

Oppisopimusopiskelu on perustutkintojen osalta maksutonta. Ammattitutkintoihin voi liittyä opiskelijan omavastuuosuus. Oppisopimusopiskelija on työsuhteessa ja saa palkkaa normaalisti. Pitempään työttömänä olleille työsuhteen aloittaville TE-toimisto voi myöntää lisäksi palkkatukea. Korvauksista ja tukimuodoista saa lisätietoja oppisopimustoimistostamme.

Myös yrittäjä voi kouluttautua oppisopimuksella. Mentorina toimii tällöin koulutettavan alan hyvin tunteva asiantuntija.

Nuoret voivat vaihtaa koulutussopimuksesta oppisopimukseen, ja oppisopimuksen voi tehdä myös lyhyemmäksi ajaksi tutkinnonosa kerrallaan.

Kysy myös yrityskohtaisista, räätälöidyistä oppisopimuskoulutuksista.

Esite

Tietojen täyttäminen Wilma – järjestelmään tästä: https://wilma.pointcollege.fi/browsecourses

Lisätietoja:

Susan Helenius-Nieminen
susan.helenius-nieminen(a)pointcollege.fi
puh. 050 381 6474

Linkit:
Opetushallitus, oppisopimussivut
Palkkatuki, TE-palvelut