Oppisopimus

Oppisopimuskoulutus on mainio tapa yhdistää ammattiopinnot tietopuoliseen koulutukseen. Koulutus soveltuu niin nuorille kuin aikuisillekin. Koulutusmuodolla on pitkät perinteet ja sitä kehitetään jatkuvasti.

Oppisopimuskoulutus on Opetushallituksen jatko-opiskelukelpoiseen ammatilliseen tutkintoon johtavaa koulutusta. Tutkinnon perusteiden pohjalta oppisopimusopiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskeluohjelma, jossa huomioidaan jo hankitut alan tiedot ja taidot. Ohjelma tehdään yhdessä opiskelijan, työnantajan ja Point College Aikuiskoulutuksen oman oppisopimustoimiston kanssa.

Koulutus järjestetään pääosin työpaikalla ja se perustuu opiskelijan ja työnantajan välillä tehtyyn määräaikaiseen opiskeluun yhdistettyyn työsopimukseen (oppisopimus). Oppisopimuskoulutuksessa työpaikalla käytännön työtehtävien yhteydessä järjestettäviä opintoja täydennetään tietopuolisilla opinnoilla. Koulutus suunnitellaan yhteistyössä opiskelijan ja työpaikan tarpeiden mukaiseksi. Digitaaliset oppimateriaalimme tukevat oppimista ja vähentävät lähipäivien määrää.

Oppisopimusopiskelu on työntekijälle maksutonta, palkka maksetaan normaalisti ja työnantajalle maksetaan koulutuskorvausta. Pitempään työttömänä olleille työsuhteen aloittaville TE-toimisto voi myöntää lisäksi palkkatukea. Korvauksista ja tukimuodoista saa lisätietoja oppisopimustoimistostamme.

Myös yrittäjä voi kouluttautua oppisopimuksella omassa yrityksessään. Työpaikkakouluttajana (mentorina) toimii tällöin koulutettavan alan hyvin tunteva, kokenut yrittäjä.

Lataa Point Collegen oppisopimusesite tästä.

Tietojen täyttäminen Sopimus Pro -järjestelmään tästä.

Lisätietoja:

Susan Helenius-Nieminen
susan.helenius-nieminen(a)pointcollege.fi
puh. 050 381 6474

Linkit:
Opetushallitus, oppisopimussivut
Palkkatuki, TE-palvelut